Hlavní obsah

Virtuální realita jen pro otrlé. Hráči musí bojovat s obřími pavouky

Novinky, Kristýna Léblová, maj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Virtuální realita opět přesáhla novou dimenzi. Tým kreativců přišel po úspěšné hře Golem s novým nápadem, čímž ale nepotěší jedince s hrůzou z pavouků. Nová hra se jmenuje Arachnoid VR, a jak název napovídá, hráč bude bojovat s obrovskými pavouky. Co vás ve hře čeká, můžete zhlédnout v následujícím videu.

Nová hra ve virtuální realitě je jen pro otrlé. Hráči totiž musí bojovat s obřími pavoukyVideo: Novinky

 
Článek

„Přichystali jsme si něco pro náročnější publikum, jelikož Golema si může zahrát opravdu kdokoliv. Měli jsme spoustu věcí, které jsme si chtěli ve VR vyzkoušet, a to vše jsme dali do této nové hry,“ řekl Novinkám jeden ze strůjců Arachnoidu Jakub Kučera.

Hráči se ve hře vydávají na speciální misi v důlních prostorech podobných jeskyním. Zde mají za úkol dostat se do tajné laboratoře, otevřít portál a dostat se zpátky. Po cestě je čeká spousta překvapení v podobě velkých pavouků.

„Největší překážkou je velký pavouk, který se snaží na hráče dostat, a to je právě nutí, aby situaci nějak vyřešili,“ dodává Kučera ze studia DIVR Labs s tím, že na hráče je tak vyvinutý určitý tlak, protože může herní život ztratit.

Foto: Novinky

Ve hře můžete ztratit kvůli nebezpečným pavoukům život.

Jednou ze zajímavostí je, že Arachnoid VR může hrát skupina až čtyř hráčů naráz. Ti se mezi sebou baví, kooperují, takže se hráč nemusí bát, že ve hře bude sám. Může si tedy vzít kamarády nebo rodiče a mohou si zahrát spolu.

Odměnou na konci je zhodnocení, jak se hráčům dařilo. Arachnoid má několik alternativních konců, takže každá skupina může dokončit hru úplně jinak.

„Bylo to naprosto skvělé, maximálně napínavé. Já se teda pavouků trošku bojím, takže jsem byla ve stresu, ale dá se to přežít,“ říká jedna z prvních hráček.

Hra je nevhodná pro osoby s kinetózou (nevolnost vyvolaná pocitem z pohybu), nebo pro ty, kdo nosí brýle se silnými obrubami – s tradičními dioptrickými brýlemi je nicméně hotspot možné použít.

Hru můžete vyzkoušet od 25. února, stejně jako Golema VR, v pražském hračkářství Hamleys. Stojí 450 korun na dvacet minut a je jistější zarezervovat si čas na stránkách hry dopředu.

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám