Hlavní obsah

Videohra Shoot-Em-Art – umění a zbraně

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spojení střelby a tvorby uměleckých artefaktů není příliš obvyklá náplň počítačových her a už jen proto má solidní šanci zaujmout.

Článek

Z obrázku by se mohlo zdát, že se jedná o nějakou propracovanou 3D střílečku, leč nenechejte se zmást. Celá se odehrává pouze v jedné místnosti, v jakési virtuální střelnici. Jako obvykle musíte zasáhnout terč, avšak ne co nejblíže středu, ale do koleček, která vyznačují předlohu.

Postupným mačkání spouště na papíře doslova vystřílíte nějaký reliéf, a vytvoříte tak originální umělecké dílo. Zní to poměrně šíleně, ale je to větší zábava, než se může zdát.

Nejistota při střelbě a třesoucí se ruka je zde totiž spodobněna docela realisticky, a tak udržet přesnou mušku při tolika výstřelech není nic moc jednoduchého. Pravda, na nějakou dlouhodobou zábavu to není, ale originální nápad si pozornost zaslouží.

Reklama

Související články

Videohra Q.U.B.E. – prostorové rébusy

Pro milovníky logických jako stvořená, pro ostatní i tak velice přitažlivá je hra Q.U.B.E., která naplno prověří vaší prostorovou orientaci.

Výběr článků

Načítám