Hlavní obsah

Videohra po stopách kapely Aerosmith byla uvedena na trh

Fanoušci americké rockové kapely Aerosmith mají šanci vydat se ve stopách jejích členů. Umožní jim to nová videohra Guitar Hero: Aerosmith, která byla v pátek v New Yorku slavnostně uvedena na trh. Speciální díl hudební série Guitar Hero je věnován kariéře Aerosmith od prvních koncertů až po vítězná tažení na Grammy.

Článek

Hra zachycuje historii kapely včetně památných scén i koncertů po boku jiných skupin. Součástí hry jsou největší hity skupiny, jako například Love in an Elevator, Sweet Emotion, či Livin' on the Edge, i skladby jiných interpretů.

V rámci série Guitar Hero jde o první hru, která je zaměřena na jedinou rockovou skupinu. Předchozí tři verze hry se týkaly různých rockových žánrů od klasického rocku, přes metal a punk až po hity z 80. let.

:. Ve hře Guitar Hero se hráči pokoušejí mačkat knoflíky na ovladači ve tvaru kytary současně s notami, které se objevují na obrazovce.

Pokud se hráč trefí do odpovídající noty, skladby se zahrají správně a hráč získá body. Frontman Aerosmith Steven Tyler se spoluhráči museli kvůli výrobě hry strávit dva týdny ve studiu, protože bylo nutné zachytit pohyby muzikantů na pódiu tak, aby mohly být převedeny do počítačové simulace. Členové kapely jsou v ní komiksově zkarikovaní a poněkud omlazení.

Společnost Activision plánuje, že příští rok přijde na trh s hrou Guitar Hero, která bude věnována legendární kapele Metallica. Od svého uvedení na trh v roce 2005 Guitar Hero vydělala více než miliardu dolarů. Alba skupiny Aerosmith patří k nejprodávanějším americkým deskám všech dob a jen ve Spojených státech se jich prodalo 66,5 miliónu kopií.

Reklama

Související témata:

Související články

Populární hra Monopoly i jako videohra

Jedna z nejoblíbenějších deskových stolních her na světě dostala nový párty formát pro videoherní platformy příští generace. Spolu s novou verzí deskové...

Počítačovou simulaci Eura 2008 vyhráli Češi

Povzbuzení pro český národní fotbalový tým přinesla oficiální videohra evropského turnaje UEFA EURO 2008. Výrobce hry totiž před zahájením šampionátu spustil...

Výběr článků

Načítám