Hlavní obsah

VIDEO: Ochutnávka z mafiánské videohry Godfather 2

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

The Godfather II na motivy stejnojmenného filmu a románu Maria Puza o dramatech rodiny Corleonů, bude zasazen do světa organizovaného zločinu v 60. letech minulého století na Floridě, na Kubě a v New Yorku. Hráč se ve druhém pokračování mafiánské videohry vtělí do role Michaela Corleona.

Článek

Poté, co se hráč v roli Michaela Corleoneho stane newyorským donem, začne expandovat do nových měst a prostřednictvím rodinných vazeb vydírat podnikatele, monopolizovat ilegální zločinecké kruhy a bojovat s dalšími mafiánskými rodinami o pozici nejmocnějšího klanu v Americe.

K ovládání rodinného impéria poskytne The Godfather II hráčům novinku s názvem "The Don’s View" (Donův pohled) – inovativní strategickou metahru, která jim umožní při rozvoji rodinného businessu získat okamžitý přehled o dění ve světě.

Prostřednictvím Don’s View lze budovat, chránit a rozšiřovat zločinecké aktivity a současně mít pod kontrolou pohyby a plány konkurenčních rodin. Hráči se rovněž naučí mistrovsky pohybovat v prostředí organizovaného zločinu formováním skupin mafiánů, najímáním band, vydáváním rozkazů a povyšováním nejlepších mužů v hierarchii jejich organizace.

Režisér filmu Kmotr se od hry distancuje

Někteří herci z filmu na hře spolupracovali, ale režisér Francis Ford Coppola, který první hru kritizoval, se od projektu opět distancoval.

"Pohledy do minulosti, které vypadají skvěle ve filmu, ve hře moc nefungují," vysvětluje Nick Earl ze společnosti EA. "My jsme si vytvořili vlastní příběh, který je propletený s tím filmovým a shoduje se s ním v nejdůležitějších momentech."

První hry Kmotr se legálně prodalo více než 4 milióny kopií a přestože nelegálních kopií bylo nepochybně mnohem více, pro filmu EA to znamenalo jen v USA zisk přes 62 miliónů dolarů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám