Hlavní obsah

Úspěch revoluční konzole od Nintenda je nejistý

Novinky, ort

Společnost Nintendo se pochlubila, že zkraje příštího roku uvede na pulty obchodů novou televizní konzoli zvanou Switch, která by měla v herním světě způsobit doslova revoluci. Finanční ředitel obřího herního vydavatelství Electronic Arts Blake Jorgensen se však nechal slyšet, že úspěch novinky je značně nejistý.

Nintendo SwitchVideo: archív výrobce

 
Článek

Jorgensen se o televizní konzoli Switch více rozpovídal na herní akci UBS Global Technology Conference. „Jestli budou mít lidé zájem o přenosnou konzoli, když už Nintendo jednu má, není vůbec jisté,“ prohlásil finanční ředitel Electronic Arts.

Ten zároveň podotknul, že se mu ale nový herní systém líbí. „Ze Switche jsme nadšení, je to velmi zajímavé řešení,“ konstatoval s tím, že zajímavý koncept ale ještě zárukou úspěchu není, jak se ukázalo v minulosti již několikrát.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Switch se dá do češtiny přeložit jako Přepínač. Toto slovo pravděpodobně nejlépe vystihuje to, co novinka skutečně umí. V první řadě je totiž Switch plnohodnotnou televizní konzolí. Ve chvíli, kdy zařízení vytáhnete z dodávané dokovací stanice, máte kapesní herní systém s vlastní obrazovkou. Nintendo tak odbourá nutnost pořizování dvou zařízení, na doma i na cesty bude stačit jen jedno.

Zařízení má na obou bocích odnímatelné bezdrátové ovladače, které nesou název Joy-Con. Hráč může použít Joy-Con ovladač v každé ruce, případně jeden půjčit kamarádovi, se kterým bude hrát. Přikoupit samozřejmě půjdou i další, aby mohlo na systému hrát více lidí najednou.

Foto: archív výrobce

Nintendo Switch

Her by mělo být k dispozici v době vydání více než dostatek. Už nyní přislíbila vývoj vlastních titulů pro Switch například studia Bethesda, Codemasters, Electronic Arts, Konami Digital Entertainment, SEGA Games, Take-Two Interactive Software či Ubisoft. Seznam partnerů je daleko delší.

Otazník však zatím visí například nad tím, na jakých součástkách novinka poběží. Podle zdroje serveru Euro Gamer by však mělo jít o mobilní čipset Nvidia Tegra X1, který by měl podle výrobce poskytovat stejný výkon jako superpočítače v roce 2000. Byť byl představen už před dvěma roky.

Switch se objeví na pultech obchodů až v březnu příštího roku. Nad pořizovací cenou zatím visí otazník.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám