Hlavní obsah

Tvůrci hitu Fortnite si loni přišli na 67 miliard korun

Novinky, ort

Je to fenomén a pro tvůrce doslova zlatý důl. Řeč je o on-line hře Fortnite, která tvůrcům ze studia Epic Games vydělala jen v loňském roce tři miliardy dolarů, tedy v přepočtu více než 67 miliard korun.

Upoutávka na hru Fortnite Battle RoyaleVideo: archív tvůrců

 
Článek

Informace o rekordním zisku přinesli redaktoři serveru TechCrunch, kteří měli možnost nahlédnout do finančních výsledků společnosti Epic Games ještě před jejich oficiálním zveřejněním.

Právě titul Fortnite vynesl herní studio Epic Games až do nebes. Hodnota společnosti byla nedávno vyčíslena na 15 miliard dolarů, tedy v přepočtu 337 miliard korun. O tom, že jsou tvůrci opravdu na koni a cítí na trhu jistou pozici, svědčí také fakt, že před časem spustili vlastní obchod s digitálními hrami, který má ambice stát se vážnou konkurencí pro Steam od konkurenční společnosti Valve.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Fortnite je k dispozici pro počítače, televizní konzole i chytré telefony a počítačové tablety. Hru je možné stahovat zdarma. Hráči si mohou stejně jako v dalších bezplatných titulech připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

Ještě před koncem loňského roku se tvůrci pochlubili tím, že titul Fortnite má 200 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí, což je úctyhodný výsledek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Může se vám hodit na Seznamu:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám