Hlavní obsah

Tváří v tvář smrti: Otec vytváří hru o rakovině čtyřletého syna

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jak těžké je bojovat se zákeřnou nemocí, ale zároveň jak silný člověk musí být, pokud se dotkne našich nejbližších, má přiblížit nová hra That Dragon, Cancer (Ten drak, rakovina). Stojí za ní tříčlenný tvůrčí tým vedený Ryanem Greenem. Právě jeho čtyřletý syn bojuje s rakovinou.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Článek

Většina lidí bere hry jako relax a zábavu, Green svůj titul vnímá jako poselství. „Je to videohra, která se skládá z bolesti a naděje. Je to příběh mého syna, který vytvářím den po dni,“ uvedl otec nemocného Joela.

Děj titulu That Dragon, Cancer se odehrává na jednotce intenzivní péče. Hlavní postavou je samotný Green, jehož hlavním úkolem je být v nemocnici oporou pro svého syna. Hráči budou muset prokázat sílu lidské vůle a víry.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

Podle Greena je pro děti daleko těžší bojovat se zákeřnou nemocí než pro dospělé. Musí se totiž vyrovnat se sterilním klinickým prostředím, které je od jejich dětského světa na míle vzdálené. I toto by si lidé díky hře měli uvědomit.

Rozvíjení příběhu z reálného světa ve virtuálním prostředí považuje otec za správné. „Podobné věci dělají kreativní lidé vždy, když čelí nepřekonatelným překážkám,“ podotkl s tím, že se ještě nesetkal s nikým, kdo by byl jeho postojem pobouřen.

Foto: thatdragoncancer.com

Ukázka ze hry That Dragon, Cancer

S rakovinou zápolí Joel už od roku 2011 a v jeho uzdravení lékaři příliš nevěří. Podle některých diagnóz neměl přežít už loňskou zimu, přesto zatím nemoci nepodlehl. I to Green vnímá jako znamení, že má ve vývoji hry pokračovat.

Titul That Dragon, Cancer je stále ve vývoji. Tvůrci však počítají, že hotový by mohl být už v průběhu letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám