Hlavní obsah

Televizní konzole nejsou jediná cesta, Sony vidí budoucnost hraní v mobilech a tabletech

Novinky, chm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony se v posledních letech soustředila především na hráče, kteří holdují televizním konzolím. Šéf japonského elektronického gigantu Kazuo Hirai však nyní uvedl, že herní systémy určené do obývajících pokojů nejsou jedinou cestou do budoucna. Změnit názor prý podnik musel po úspěchu konkurenčního titulu Pokémon Go, za kterým stojí vývojářské studio Niantic a společnost Nintendo.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

„Hru Pokémon Go vnímám jako zásadní milník. Zajímavé je především to, jak tento titul dokázal hráče přimět k pohybu,“ prohlásil podle serveru Polygon Hirai.

Dále dodal, že svět rozšířené reality, na kterém právě titul Pokémon Go staví, vnímá jako budoucnost herního byznysu. Tím zároveň naznačil, že v dohledné době se japonský elektronický gigant přeorientuje pravděpodobně na chytré telefony a počítačové tablety. Právě z těchto zařízení je totiž svět rozšířené reality aktuálně nejpřístupnější.

„Je to pro nás velmi výrazná změna, naše podnikání jsme totiž doposud cílili výhradně na konzole. V budoucnu ale budou hrát prim také mobilní telefony a tablety. Je to pro nás výzva, do které se musíme agresivně pustit,“ konstatoval Hirai.

Foto: Profimedia.cz

Šéf společnosti Sony Kazuo Hirai

Nový PlayStation se ukáže ve středu

Oznámení šéfa společnosti Sony přišlo jen krátce před dlouho chystanou tiskovou konferencí, na které by se měl ve středu večer ukázat nový PlayStation. Podle dřívějších zpráv serveru Polygon by k vidění měly být dokonce hned dvě televizní konzole.

Jedna z nich bude extrémně výkonná, druhá pak má být pouhým vylepšením aktuálně nabízené čtyřky.

Po vyjádření šéfa společnosti Sony o důležitosti rozšířené reality, a tedy i chytrých telefonů a počítačových tabletů, se vysloveně nabízí otázka, zda japonský elektronický gigant nechystá ještě nějakou další novinku pro hráče. Jasno by mělo být ve středu večer, kdy se bude konat tisková konference japonské společnosti.

O hře Pokémon Go

Pokémon Go se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov.

Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám