Hlavní obsah

Po celém světě se začal prodávat nejnovější díl legendární hry Call of Duty

Novinky, Miloslav Fišer

Po celém světě se v úterý začala prodávat jedna z nejočekávanějších her letošního roku, akční titul Call Of Duty: Modern Warfare 2. Ten by měl být podle analytiků z Wall Street jedním z největších bestsellerů mezi hrami za posledních několik let. Svědčí o tom i obrovské fronty fanoušků, které stály před obchody několik hodin před oficiálním zahájením prodeje. Napsal server Times Online.

Článek

Při premiéře nového pokračování hry Call of Duty o půlnoci z pondělí na úterý se proměnilo centrum Londýna ve válečnou zónu. Přímo v centru na náměstí Leicester Square pochodovaly jednotky ostřílených vojáků za doprovodného řevu tisíců fanoušků, kteří si přišli koupit novou hru.

„Je to neskutečné. Myslel jsem, že na dnešek ani nedospím. Nejnovější Call of Duty musím mít prostě ještě dneska,“ popisoval svoje nadšení Ryan Lewis, který stál v řadě před obchodem jako jeden z prvních.

„Čekám tady už víc než půl dne a každá minuta je delší a delší. Každopádně hned jak přijdu domů, tak hru nainstaluju a budu hrát tak dlouho, jak jen to půjde,“ dodal Lewis s vtipnou poznámkou, že prý několik následujících dní bude nejspíše před zaměstnavatelem nemocný.

Foto: Lucas Jackson , Reuters

Lidé v New Yorku stojí frontu na novou hru.

Stejný zájem lidí budila hra Call Of Duty: Modern Warfare 2 také mezi obyvateli New Yorku. „Je to neskutečné, musí tu být desetitisíce lidí. Čekali jsme, že hra bude úspěšná, ale takovýto ohlas je opravdu neuvěřitelný,“ komentoval zahájení prodeje Robert Kotick, ředitel společnosti Activision, která hru vyvíjela.

Podle analytika Davida Handlera by se jen za první den mělo po celém světě prodat přes pět miliónů kopií této hry a za první týden až osm miliónů. Do Vánoc počítá Activision s tím, že by se mělo prodat okolo 13 miliónů nosičů se hrou.  

Pro porovnání, za loňský rok byla podle prodaných nosičů nejúspěšnější hra Grand Theft Auto IV. Té se přitom ale za první den prodalo pouze 3,6 miliónů kusů a za první týden necelých šest miliónů.  

Call of Duty: Modern Warfare 2

Děj nového pokračování hry Call of Duty navazuje na první díl Modern Warfare, který pojednával o krizi na Středním východě. Ústřední postavou celé hry je nevyzpytatelný padouch Makarov, kvůli kterému procestujete v roli amerického vojáka po boku kapitána MacTavishe prakticky celý svět.

Hned v jedné z prvních misí okusíte, jaké je to bojovat na praskajícím ledu v Rusku, když vám do tváří šlehá neskutečně mrazivý vítr. V dalších sedmnácti misích se s protivníky budete muset utkat i na gigantických ropných plošinách, či přímo v ulicích Rio de Janeira.

Hra Call of Duty: Modern Warfare2 je v současnosti dostupná také v českých obchodech. Verze pro televizní konzole Xbox 360 a PlayStation 3 stojí okolo 1350 Kč, zatímco za variantu pro PC zaplatíte tisíc korun. 

Reklama

Výběr článků

Načítám