Hlavní obsah

Online-hry: Na ESWC v San Jose nás bude hájit zkušená čtveřice

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z posledních týdnů by se dalo usoudit, že český progaming stále více a více začíná expandovat i do světa. Především NecroRaisers se po delší odmlce opět hlásí ke slovu, Reason-Gaming jedou bojovat do Dánska, Krysa prověří své schopnosti ve Španělsku a své kufry si pomalu balí i česká výprava pro kalifornský turnaj Electronic Sports World Cup 2008.

Článek

Novinky z domova

  • Nejstarší tuzemský klub NecroRaisers, který se na herní scéně pohybuje již od roku 1998, uspořádá ve spolupráci s partnerem Expekt 2vs2 turnaje o 330.000Kč. Soutěžit se bude v Call of Duty 4 a Counter-Strike 1.6. Mezi cenami jsou hotovostní částky, notebooky nebo dokonce i luxusní týdenní pobyt v New York City.
  • Česko-slovenský kádr v řadách britských Reason-Gaming je hlavním favoritem nadcházející dánské LAN akce The eXperience. Counter-Strike: Source pětka, která v minulosti hájila barvy organizace eSuba, bude ve městě Roskilde bojovat o 12.500€. Jejím hlavním soupeřem by měli být domácí Magnitude.
  • Multiherní klan eSuba.HAL3000 představil nové přírustky hned ve třech hrách. Vedení se povedlo rozšířit soupisku o Kryštofa Černého. Hráč přezdívaný Krysa je dlouhodobou domácí jedničkou v Quake 3. Společně s ním přichází i DotA sekce ve složení parez, craNich, Serja, Denyk, SoSick a pimpoo. Rovněž šest nových posil přijíždí ve hře TrackMania, jmenovitě shark, Lomich, Hanzy, Edgee, Frigo a Sharky.
  • Závodní stáj týmu inteRaction si během tohoto týdne stihla připsat ztrátu i zisk dvou jezdců. Ke konkurenčním eSuba odešli zmínění Lomich a Hanzy. Nahradit je má nadějný Toxic z Dog Soldiers a především zkušený Spilner, jenž doposud závodil za nEophyte.
  • Projekt NecroRaisers stoupá stále výš a výš. Klub patřil v minulosti k absolutní špici progamingu, později však upadl do zapomnění. To se ale nyní mění. Vedení nalezlo bohatého sponzora a už stihlo angažovat několik předních celků. Zatím posledním je slovenská DotA sekce vzniklá z bývalých členů Storm Games Clanu a nEophyte. Zkušení Xali, Tulex, nEKro, zax, Warlog a ervss nemají rozhodně ambice bodovat pouze doma.

Storm Games Clan - mistr ČR ve hře DotA pro rok 2007

Novinky ze světa

  • Bývalé norské legendy Counter-Strike 1.6 scény Ola Moum a Sondre Svanevik se vrací. Hráči známí spíše pod přezdívkami elemeNt a REAL ohlásili comeback kvůli blížící se World Cyber Games a Extreme Masters III kvalifikaci. V jejich projektu nazvaném carried by OmeN je doplní zkušená norská čtveřice prb, stingeR, noLA a OmeN.
  • Warcraft 3 sekci německých mousesports zasáhly silné ztráty. Organizace s vysokými ambicemi přišla během krátké chvíle o Švéda SaSeho, Francouze ToDa a Rusa Happyho. V sestavě tak zbývá pouze už čínské duo Fly100%, Yumiko a Němec HasuObs.
  • Němečtí mortal Team work známí především díky svému dánskému Counter-Strike 1.6 týmu se rozhodli vstoupit do vod Starcraft: Broodwar, zřejmě nejstarší progamingové hry. Pod hlavičkou mTw.AMD bude od nynějška působit německá pětka HoRRoR, Gan, iNferNal, Tak3r a Mutal.
  • Tento víkend se bude ve španělském Bilbau konat akce GameGune 2008, v níž se ve hrách Quake 3 a Counter-Strike 1.6 bude soutěžit o ceny v hodnotě 25.000€. Lanka, na níž nebude chybět ani Čech Krysa, patří letos k jedněm z nejprestižnějších. Proto mezi přihlášenými nalezneme účastníky i z USA nebo Brazílie.
  • Counter-Strike 1.6 klan HellRaisers, ukrajinský objev letošního roku, ztratil své přední členy. Dvojka ANGE1 a valentiniCh odchází k DTS, zatímco markeloff, jeden z nejlepších hráčů současnosti, bude pomáhat v týmu Amazing Gaming.

GameGune 2007 - více než 4 tisíce účastníkůfoto: www.gamegune.org

Známe sestavu české reprezentace pro ESWC

Každý rok se sjedou ti nejlepší hráči počítačových her, aby se poprali o astronomické částky v prestižní soutěži Electronic Sports World Cup. Ani letos tomu nebude jinak. ESWC 2008 se odehraje 25.srpna v kalifornském San Jose. Zhruba 800 účastníků z celého světa bude mezi sebou bojovat o částku dosahující v přepočtu na české koruny téměř čtyr milionů. Senzační suma je rozdělena do šesti disciplín. Pochopitelně i Česká republika má svá želízka v ohni. Kdo je členem naší výpravy?

Kvůli nákladné cestě do USA se pořadatel české ESWC kvalifikace rozhodl otevřít registrace pouze v hrách TrackMania Forever, Quake 3 a Warcraft 3. Brány Counter-Strike 1.6 (pro muže i ženy) a DotA pro nás zůstávají alespoň letos uzavřené.

Turnaj Electronic Sports World Cup 2007

První část domácí kvalifikace probíhala online. Jejím cílem bylo zredukovat původní počet 70 soutěžících na 8 posledních v každé hře. Dále se pokračovalo offline v pražské herně BattleZone. Největší účasti se těšila TrackMania Forever, právě proto v závodních autíčkách speciálně vyvinutých pro Electronic Sports World Cup odletí do USA dva naši reprezentanti. Na seznamu jezdců nechyběl ani zkušený Antonín Bláha. Pilot zvaný Toni se v minulosti podíval už na tři akce pořádané pod záštitou ESWC. A díky sobotnímu výkonu mu neuknikne ani ta letošní. Společně s nim se do Kalifornie podívá jeho kolega Tomáš Počta, závodník s přezdívkou Sandro.

Sandro a Bonecracker - členové české ESWC výpravy

Na palubu stejného letadla s nimi vykročí i Kryštof "Krysa" Černý, jenž je několikátým rokem tuzemskou jedničkou v Quake 3 a Martin "Bonecracker" Hušák, mistr ČR ve Warcraft 3 pro rok 2007 a přemožitel Giacoma, prvního Čecha který se hraním opravdu živil.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám