Hlavní obsah

Online-hry: Česká a slovenská reprezentace bodují v Evropě

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Domácí i světová scéna hlásí několik klubových přestupů. Z těch nejzajímavějších jde především o změnu v sestavě Reason Gaming a přechod DEFEATERS do řad nEophyte. Češi i Slováci o sobě dávají ve světě najevo díky jednotlivým hráčům i svým reprezentacím. Za zmínku stojí rozhodně úspěch v ENC a Mazariniho nominace na nejlepšího CoD 4 hráče světa.

Článek

Novinky z domova

  • Hyuuga, jeden z nejnadějnějších Counter-Strike 1.6 celků a účastník českého WCG finále, mění své působiště. Sestava ve složení netrex, reda, d1, mshk, Iri a kirby bude dále hrát jako dPLAY. Cestu za lepším vydláždil této sekci především úspěch z WCG kvalifikace, v němž hráči nenalezli přemožitele a zvítězili i nad českou dvojkou z eSuba.HAL3000.
  • Svůj nový domov nalezl i Call of Duty 4 klan do nynějška působící u slovenských DEFEATERS. Nedávný vícemistr z přední domácí AMD CoD4 ligy se přestěhoval do nEophyte.AVG.Intel. Pod zkratkou nEph se ukáží již se svou novou posilou - zkušeným sniperem s přezdívkou BaxBany. Pětici trume, trunk, finte, ivanhoe a BaxBany bude jejich nové vedení poskytovat herní příslušenství, proplácení turnajových cest, vlastního manažera a v případě úspěchů i různé bonusy.
  • Koncem minulého týdne vznikl na české scéně nový profesionální tým. Projekt firmy Game Line nazvaný příznačně Game Line Stars se v budoucnu chystá výrazně podporovat hráčskou komunitu. Jako první vzal pod svá křídla NHL sekci, jmenovitě zkušenou trojici Liba, Dadis, Rekro a náhradníky Jouda02 a Mikaelson. Manažer projektu se netají tím, že by klub v budoucnu mohl angažovat i posily ze zahraničí. Detaily podpory hráčů si však nechává pro sebe, údajně se ale jedná o podmínky podobné profesionální smlouvě.
  • Veritas, jeden z celosvětově nejlepších Day of Defeat: Source klubů, se rozhodl angažovat posilu z České republiky. V přebudované sestavě se vedle britské čtveřice LUK3, TBallS, Austar, w00dy! a Itala Lafortezza objeví i velezkušený PeacemakeR. Hráč je na naší scéně známý z předních celků nEophyte, SkyRiders nebo faberi Bellatores.
  • Dobré jméno českému progamingu dělá i Nikolaj Lazarev z Call of Duty 4 týmu eSuba.HAL3000. Střelec známý jako Mazarini se dostal do pětice nominovaných na titul nejlepší CoD4 hráč světa. Kromě něho je v nominaci Kanaďan rob-wiz, Francouz OZWALD, Němec smithz a Švéd tidde.

Tým nEophyte - ještě jako DEFEATERS na 2.místě AMD CoD4 ligy

Novinky ze světa

  • Policie zatkla hackera známého jako MaddoxX. Teprve dvacetiletý Nizozemec se naboural do systému několika světových počítačových firem a odcizil jim důležitá data, která posléze zveřejnil. Tímto krokem jim způsobil ztrátu zhruba 40 milionů dolarů. Škodu dalších 20 milionů dolarů vytvořil nákupem elektroniky pomocí hacknutých bankovních účtů zhruba 50 tisíc různých osob. MaddoxX je mimo jiné i tvůrcem oblíbené nelegální kopie Counter-Strike 1.6 zvané NonSteam. Klec za ním spadla, když při registraci na jeden portál zadal moc údajů. Při následné domovní prohlídce mu bylo zabaveno prakticky vše a okamžitě mu byla prokázána vina.
  • Švéd Frostbeule vyhrál turnaj 1vs1 TrackMania Opening Championship, čímž si na svůj účet připsal částku 200 dolarů. Ve finále přemohl českého jezdce Antonína Bláhu známého jako Toni. Toho nakonec čeká odměna 120 dolarů. Částku 80 dolarů za třetí místo si odnesl Francouz Chapo.
  • Zkušený dánský Counter-Strike 1.6 klan Spirit of Amiga ohlásil konec své dosavadní sekce. Sestava ArcadioN, zitic, hpx, wazorN a spx se rozhodla ukončit své působení po špatném představení na ESWC Masters of Paris, kde ve čtyrech zápasech základních skupin získala pouhý jeden bod. Jejich náhradou v organizaci se zkratkou SoA bude o něco méně známá dánská pětice soga, stagep, woodi, zE- a Zoop.
  • K výměně stráží se odhodlali i němečtí hoorai. Ti dali překvapivé sbohem své sekci ve složení Blizzard, fleks, mason, XaVe a silver, aby je mohl zastoupit pod.hama, čtvrtý tým z posledního ročníků německé EPS. Senzace nedávno ukončené zřejmě nejkvalitnější online soutěže bude reprezentovat barvy hoorai v sestavě beist, fRaNs, MuKuH, Notorious a rappy.

Pavlica nahrazuje Ladru v Reason Gaming

Je tomu již více než rok, kdy vznikl česko-slovenský tým, který se později výrazně a nesmazatelně zapsal do kroniky jak domácího, tak i světového progamingu. Dne 18. června 2007 byla oficiálně oznámena nová Counter-Strike: Source sestava multiherního klanu DEFEATERS. Sekce, v níž figuroval i Čech Daniel Ladra hrající jako STR, si připsala několik cenných úspěchů, které ji později zajistily místo v eSuba.HAL3000. Jako eSuba klan vyhrál Invex Cup - Mistrovství ČR v počítačových hrách a maďarský BECUP. Tehdy z řad odchází Karel Pavlica zvaný sneix, aby ho mohl nahradit stratég Tomáš "WT" Herout.

V nové základní pětce přichází ještě více úspěchů. Ve světě se eSuba poprvé velmi silně dostala ke slovu, když ve finále Packard Bell Open turnaje zvítězila nad švédskými fnatic, nejlepším týmem Evropy a vybojovala pro sebe pět nových nadupaných počítačů. Další senzace na sebe nenechá dlouho čekat a klub vítězí na prestižní francouzské LAN79, čímž si otevírá dveře do světa. Přichází neodmítnutelná nabídka od britské organizace Reason Gaming. Pod hlavičkou nového vedení tým úspěšně boduje i v Nizozemí na TLR LAN, kde opět stojí až vrcholu bedny. Následně obhajuje prvenství z domácí Creative ligy.

Reason Gaming v Enschede na TLR LAN

Reason Gaming v Enschede na TLR LAN

Vše dobré však jednou končí. To platí i pro Daniela Ladru, který se kvůli nedostatku času odhodlal pověsit hraní na hřebík a světu progamingu dává alespoň prozatím sbohem. Jeho místo v sestavě vedle slovenské a české dvojice Marek ".PhP" Kádek, Martin "UN" Stehlík a Petr "pR" Novák, Tomáš "WT" Herout zaplní staronový člen Karel Pavlica.

Sneix, který v minulosti s ostatními hrál po dobu 5 měsíců, se bude nyní společně s týmem připravovat na dánskou akci The eXperience. Podle názorů několika expertů by měl být Pavlica velkým přínosem. V reprezentaci podává skvělé výkony a i jeho herní styl je shodný se zbytkem kádru.

Česká i slovenská reprezentace senzačně bodují v ENC

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku.

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku.

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku. Česká výprava se mezi finálové kvarteto dostala z druhé pozice základní skupiny. Postupně zvítězila nad celky Ruska, Dánska, Švédska a Maďarska. Nestačila pouze na první Německo. Následně ve složení pR, WT, sneix, DukE_ a Ice_ zdolala v rozhodujícím zápase 2:0 na mapy reprezentaci Rakouska. Pokud si Češi udrží svou stále stoupající formu, mohli by překvapit i na samotném finále.

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku. Česká výprava se mezi finálové kvarteto dostala z druhé pozice základní skupiny. Postupně zvítězila nad celky Ruska, Dánska, Švédska a Maďarska. Nestačila pouze na první Německo. Následně ve složení pR, WT, sneix, DukE_ a Ice_ zdolala v rozhodujícím zápase 2:0 na mapy reprezentaci Rakouska. Pokud si Češi udrží svou stále stoupající formu, mohli by překvapit i na samotném finále.

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku. Česká výprava se mezi finálové kvarteto dostala z druhé pozice základní skupiny. Postupně zvítězila nad celky Ruska, Dánska, Švédska a Maďarska. Nestačila pouze na první Německo. Následně ve složení pR, WT, sneix, DukE_ a Ice_ zdolala v rozhodujícím zápase 2:0 na mapy reprezentaci Rakouska. Pokud si Češi udrží svou stále stoupající formu, mohli by překvapit i na samotném finále. Cesta Slovenska byla ještě o něco hladší. Sestava .PhP, UN, GuardiaN, XerO a anX porazila Francii, Finsko, Velkou Británii a Rakousko. Silnější byli pouze Norové, ale i tak díky výhře nad druhými Francouzi Slováci obsadili první příčku, která pro ně znamená přímý postup do Německa.

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku. Česká výprava se mezi finálové kvarteto dostala z druhé pozice základní skupiny. Postupně zvítězila nad celky Ruska, Dánska, Švédska a Maďarska. Nestačila pouze na první Německo. Následně ve složení pR, WT, sneix, DukE_ a Ice_ zdolala v rozhodujícím zápase 2:0 na mapy reprezentaci Rakouska. Pokud si Češi udrží svou stále stoupající formu, mohli by překvapit i na samotném finále. Cesta Slovenska byla ještě o něco hladší. Sestava .PhP, UN, GuardiaN, XerO a anX porazila Francii, Finsko, Velkou Británii a Rakousko. Silnější byli pouze Norové, ale i tak díky výhře nad druhými Francouzi Slováci obsadili první příčku, která pro ně znamená přímý postup do Německa.

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku. Česká výprava se mezi finálové kvarteto dostala z druhé pozice základní skupiny. Postupně zvítězila nad celky Ruska, Dánska, Švédska a Maďarska. Nestačila pouze na první Německo. Následně ve složení pR, WT, sneix, DukE_ a Ice_ zdolala v rozhodujícím zápase 2:0 na mapy reprezentaci Rakouska. Pokud si Češi udrží svou stále stoupající formu, mohli by překvapit i na samotném finále. Cesta Slovenska byla ještě o něco hladší. Sestava .PhP, UN, GuardiaN, XerO a anX porazila Francii, Finsko, Velkou Británii a Rakousko. Silnější byli pouze Norové, ale i tak díky výhře nad druhými Francouzi Slováci obsadili první příčku, která pro ně znamená přímý postup do Německa.Reprezentace Finska v CS:S - vítězové ENC 2007

Neuvěřitelný kousek se povedl reprezentacím České republiky a Slovenska. V soutěži European Nations Championship 2008 ve hře Counter-Strike: Source se obě země probojovali až do samotného grand finále, které se bude konat 21. až 24. srpna na Games Convention v německém Lipsku. Česká výprava se mezi finálové kvarteto dostala z druhé pozice základní skupiny. Postupně zvítězila nad celky Ruska, Dánska, Švédska a Maďarska. Nestačila pouze na první Německo. Následně ve složení pR, WT, sneix, DukE_ a Ice_ zdolala v rozhodujícím zápase 2:0 na mapy reprezentaci Rakouska. Pokud si Češi udrží svou stále stoupající formu, mohli by překvapit i na samotném finále. Cesta Slovenska byla ještě o něco hladší. Sestava .PhP, UN, GuardiaN, XerO a anX porazila Francii, Finsko, Velkou Británii a Rakousko. Silnější byli pouze Norové, ale i tak díky výhře nad druhými Francouzi Slováci obsadili první příčku, která pro ně znamená přímý postup do Německa.Reprezentace Finska v CS:S - vítězové ENC 2007

Soupeři české a slovenské reprezentace na německém grand finále budou celky domácího Německa a Francie, která byla před sezónou nasazená jako trojka. Za zmínku určitě stojí, že Češi byli nasazení jako číslo osm a jejich východní sousedé až jako 19.tým v pořadí.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám