Hlavní obsah

On-line hry: Který hráč si letos vydělal nejvíce

Novinky, Jakub Trulík

Většina z největších progamingových akcí letošního roku je již za námi. Americká organizace Gravitas Gaming se rozhodla sestavit podrobný žebříček peněžních výher Counter-Strike 1.6 týmů a Warcraft 3 hráčů za celé období sezóny 2008. My se tedy podíváme, kdo si domů odvezl největší sumu. Kromě toho tradičně zjistíme, co se stalo u nás a ve světě.

Článek

Novinky z domova

  • Uplynul přesně týden a Counter-Strike: Source tým Phortex hlásí další dvě změny. Posledně jsme vás informovali o příchodu VEsky a fRosta, dnes odcházejí další dva zakládající členové a to mouser_ se Scary_Moviem, aby je nahradili další dobře známá jména, konkrétně weeman a hybrid. Posledním původním článkem u Phortex zůstává tedy Holi.
  • Domácí FIFA scéna se rozloučila s jedním z našich vůbec nejúspěšnějších hráčů. Pověsit aktivní hraní na hřebík se rozhodl Jan "Butmen" Ševčík, jenž za svou dlouhou a bohatou kariéru stihl projít klany jako nEophyte, unknowN illusion nebo posledně eSuba.
  • Pořádná rošáda se odehrála v Call of Duty 2 sekci klanu NecroRaisers. Za své měsíční působení u NR stihl tento celek prostřídat už pěknou řádku hráčů, počátkem týdne přivítal v kádru dokonce tři posily najednou. Příchozími zelenáči jsou eni, oxi a rara, jediným odcházejícím hráčem je matrix. Vzhledem k tomu, že jsou zde další tři borci (hazuk!, Who a lotto), bude rara zastávat pozici náhradníka.
  • Po dlouhé době zde máme také zprávu o změnách v jednom z ženských klubů a to hned snad v tom nejznámějším. Dívčí Counter-Strike 1.6 sekce eSuba.HAL3000 se rozhodla v hektickém předvánočním vytížení rozšířit své řady o hráčku s přezdívkou Sarik. Slečna přichází z klanu SinRebels a doplní zaběhlou pětici jance, Lara, DeeDee, Mia, Elsbeth.

eSuba.ladies pózují před zahájením ESWC Masters of Paris

Novinky ze světa

  • Dánská Counter-Strike 1.6 scéna zažívá bouřlivé období. V tamních ligách se objevilo hned několik nadějných týmů, které se hravě mohou porovnávat s přední evropskou špičkou. Ani jednomu se bohužel kromě mTw nedaří udržet delší dobu stabilní sestavu. To posledně předvedli ATS.XLBet a wooSai. Prvně zmínění dali sbohem hráči přezdívanému trace a přetáhli od wooSai anizze, jehož novými spoluhráči budou ArcadioN, wazorN, FaagaN a Friis. Tím však změny ve wooSai neskončily. Svůj odchod oznámil i zitic, který si chce dát od hraní pouze, čímž zanechal klan pouze v tříčlenném složení pzyclone, karrigan, Nuggi.
  • Americká organizace Gravitas Gaming skládá možná nejsilnější neasijský Warcraft 3 celek současnosti. Nedávno kádr posilnil domácí human SonkiE, dnes se řady rozrostly o talentovaného španělského orca LucifroNa. Údajně by měl být vytvořen "tým snů", na jehož soupisce by již nebyli současní ruští reprezentanti Gravitas Titan, XyligaN, Rob, ani Fin elfittaja. Čtveřici ToD, HoT, SonkiE a LucifroN by měl podle informací doplnit ještě ruský undead Happy, který je momentálně bez angažmá.
  • Šokující zprávu vydala zámořská Counter-Strike: Source liga Championship Gaming Series. Soutěž, v níž se hrálo o obrovské sumy, končí z důvodu špatné ekonomické situace. Všichni hráči CGS jsou s okamžitou platností uvolněni ze svých smluv. Pro řadu evropských týmů to znamená návrat k novější z verzí Counter-Strike, protože se nyní nemusí obávat, že jejich zástupci budou ligou draftováni. Několik klanů již také oznámilo návrat k 1.6.
  • Rovněž stejně překvapující byla novinka o změně v Meet Your Makers, možná nejstabilnějším Counter-Strike 1.6 klubu historie této hry. Polští MYM se na krátký čas rozloučili s LUqem, kterého ovšem za pouhé tři dny vzali zpátky, aby pro změnu vyhodili kubena. Náhradou za něho má být pionas, který přichází z klanu Frag eXecutors.

Meet Your Makers brali zlato naposled na ESWC v San Jose

Kdo je letos nejbohatší?

Téměř všechny letošní prestižní akce již skončily a začíná tak období, v němž se bude kalkulovat, kdo si jak vedl, kdo si pohoršil, kdo polepšil a kdo by se měl na další sezónu lépe připravit. Organizace Gravitas Gaming připravila podrobný žebříček nejlépe vydělávajících hráčů a klanů pro rok 2008. My se nyní podíváme, kdo se tedy vlastně stal králem v Counter-Strike 1.6 a Warcraft 3.

Na absolutním vrcholu Counter-Strike 1.6 tabulky překvapivě stojí němečtí mousesports, o nichž nebylo až do triumfu na dubajském Global Challenge dlouho slyšet. Počátkem jara si však připsali na své konto zlato také na Extreme Masters II a později přidali se jim stejný kousek povedl v domácí štědře dotované EPS lize. Druhé místo drží švédští fnatic, kteří se ukázali býti nejlepšími na Samsung Euro Championship a Global Challenge v Montrealu.

Letos by se dali označit jako věčně druzí, jak v "Money Rankingu", tak i na většině turnajích jim připadla právě tato pozice. Třetí místo připadlo polským Meet Your Makers. Ti si rovněž připsali řadu druhých míst, největším úspěchem byla obhajoba titulu šampiona ESWC. Vzhledem k tomu, že byl žebříček sestaven ještě před WCG, Dánům z mTw patří bramborové umístění. Po přičtení výhry z World Cyber Games by se ovšem měli posunout na druhé místo.

Letos by se dali označit jako věčně druzí, jak v "Money Rankingu", tak i na většině turnajích jim připadla právě tato pozice. Třetí místo připadlo polským Meet Your Makers. Ti si rovněž připsali řadu druhých míst, největším úspěchem byla obhajoba titulu šampiona ESWC. Vzhledem k tomu, že byl žebříček sestaven ještě před WCG, Dánům z mTw patří bramborové umístění. Po přičtení výhry z World Cyber Games by se ovšem měli posunout na druhé místo.

Němečtí mousesports na sebe mohou být pyšní, vydělali nejvíce peněz Counter-Strike 1.6 žebříček peněžních výher:

  • mousesports - 131 000$
  • fnatic - 120 000$
  • Meet Your Makers - 99 000$
  • mTw - 74 000$
  • eSTRO - 71 000$
  • SK Gaming - 56 000$
  • Made in Brazil - 38 000$
  • Gravitas Gaming - 36 500$
  • GamePlay - 36 000$
  • Evil Geniuses - 33 000$

Warcraft 3 tabulce jasně dominují asijští hráči. První místo patří Korejci Lynovi z organizace SK Gaming, s velkým odstupem je druhý jeho krajan Moon a třetí místo pro sebe ukořistil Čiňan Infi. V první desítce jsou pouze dva borci neasijského původu - Nizozemec Grubby a Francouz ToD.

Jižní Korea se stala zároveň nejúspěšnější zemí s celkovou částkou 230 000$ v hotovostních výhrách, za ní je Čína s 145 000$ a pak až Německo s "pouhými" 34 000$. Nejlépe si vedli hráči zmíněných SK Gaming, kteří letos dohromady vyhráli 110 000$, těsně za nimi skončili Meet Your Makers s 107 000$ a již neexistující World Elite s 98 000$. I Warcraft 3 žebříček byl vyhotoven před ukončením World Cyber Games.

:. Lyn se letos stal nejlépe vydělávajícím hráčem

Warcraft 3 žebříček peněžních výher:

  • SK.Lyn - 93 000$
  • MYM]Moon - 52 000$
  • WE.Infi - 33 000$
  • WE.Sky - 30 000$
  • MYM]Grubby - 29 500$
  • mouz.Fly100% - 25 000$
  • WE.TeD - 21 000$
  • GG.ToD - 20 000$
  • mTw|WhO - 17 000$
  • mouz.TH000 - 16 000$

Do konce ukončení letošní sezóny zbývá ještě pár turnajů, které by se výrazně mohli promítnout do celkového pořadí. V Counter-Strike 1.6 to je například švédský DreamHack Winter nebo americké finále Extreme Masters III, ve Warcraft 3 se jedná především o čínské a korejské akce, například World GameMasters Tournament nebo International eSports Festival. Počátkem prosince budou také připsány částky z právě odehraného World Cyber Games.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám