Hlavní obsah

Nové hry i výkonné počítače. Herní fanoušci se sjeli do Německa

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

V sousedním Německu je v plném proudu veletrh počítačových her Gamescom, který je největší v Evropě. Sjeli se tak na něj nejen nadšení fanoušci, kteří si chtějí sami vyzkoušet nové tituly, ale také tvůrci her a samozřejmě i výrobci počítačů a herního příslušenství.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Kolíně nad Rýnem začal herní veletrh GamescomVideo: Reuters

 
Článek

Brány výstaviště v Kolíně nad Rýnem budou otevřeny až do sobotního večera. Pořadatelé nicméně už nyní naznačují, že na pětidenní akci zavítá rekordní počet návštěvníků, loni jich bylo více než 350 000.

Lákadlem je jistě i velké množství vystavovatelů, na akci je jich více než devět stovek. Prezentují se tu přitom světoznámé společnosti, jako jsou například Microsoft, Sony či Nintendo, ale také menší společnosti s nezávislými tituly.

Fanoušci si budou moci na místě zahrát hry, jejichž premiéra je naplánovaná klidně až za několik měsíců. Stejně tak je ale možné si vyzkoušet nové „herní železo“.

Nové grafické karty

Například společnost Nvidia totiž na Gamescomu ukázala úplně novou generaci grafických karet pro hráče, která má přinášet vyšší výkon a zároveň i výrazně realističtější grafiku v jednotlivých hrách. [celá zpráva]

Po vzoru profesionálních grafik Quadro dostaly nové karty název RTX místo původního GTX, neboť obsahují tzv. RT jádra (ray tracing cores). Díky nim karty přinesou zásadní změny v oblasti zobrazení počítačové grafiky, bude mnohem realističtější. RT jádra totiž dovolují vypočítat přesné stíny, odrazy a lomy světla podle konkrétních materiálů a samotné scény.

Právě technologie využití ray tracing má podle zástupců společnosti Nvidia představovat největší skok ve vývoji grafických karet od roku 2006, kdy byly představeny první karty s CUDA jádry.

Foto: archív výrobce

Představeny byly tři grafické karty pro hráče.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Výběr článků

Načítám