Hlavní obsah

Nová mapa a hromada vylepšení. Slavný Fortnite se dočkal desáté sezóny

Novinky, abr

V pořadí již desáté sezóny se dočkal titul Fortnite, který patří mezi nejpopulárnější on-line hry současnosti. Stejně jako předchozí sezóny, i ta nejnovější přidává do tohoto oblíbeného titulu nové odměny, skiny, tance a další vylepšení. Fanoušci se mohou těšit také na zbrusu novou mapu.

Trailer ke hře Fortnite - Desátá sezónaVideo: archív tvůrců

 
Článek

V samotném konceptu hry se nic nemění. Desátou sezónu mohou hrát lidé na počítačích, konzolích, tabletech i smartphonech úplně zadarmo. Případní zájemci si ale mohou koupit speciální Battle pass, se kterým budou jednotlivé odměny odemykat daleko rychlejším tempem.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Desátá sezóna přináší především novou mapu, která se proti devítce značně změnila. Především jsou k dispozici speciální Rift zóny, které byly vytvořeny explozemi. Po celé mapě budou rozesety mechanizované obleky B.R.U.T.E., do nichž si budou moci nasednout dva hráči najednou. Jeden pak bude ovládat zbraně, druhý pohyb robota.

„Čas je zkroucený a nulový bod se stal nestálým,“ lákají na desátou sezónu přímo tvůrci ze studia Epic. Počítá se tedy s tím, že v průběhu desáté sezóny narazíme na místa, která již dávno z mapy zmizela, především tedy místa na mapách – půjde tedy v podstatě o obdobu cestování časem.

Foto: archív tvůrců

Mapa desáté sezóny

Jde o stovky milionů

I v desáté sezóně se nicméně hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Tvůrci se pochlubili tím, že titul Fortnite má 250 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí, což je úctyhodný výsledek.

Minulý týden se konalo první světové mistrovství ve hře Fortnite, ve kterém si hráči rozdělili dohromady 30 milionů dolarů, tedy v přepočtu 687 milionů korun. První cenu a tři miliony dolarů k tomu (69 milionů korun) si odnesl Američan Kyle Giersdorf.

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Američan Kyle Giersdorf

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám