Hlavní obsah

Nehledejte pokémony v minových polích, varují v Bosně

Sarajevo

Organizace bojující za odstranění min v Bosně vyzvala tamní obyvatele, aby se při hraní populární hry Pokémon Go vyhýbali oblastem, které jsou od války v 90. letech minulého století stále ještě zaminované. Své varování zveřejnila organizace Posavina bez mina (Posáví bez min) poté, co se objevily informace, že se někteří hráči do nebezpečných oblastí vypravili. Informovala o tom britská BBC.

Foto: Amel Emric, ČTK/AP

Varování před minami v Bosně

Článek

"Dozvěděli jsme se, že někteří uživatelé aplikace Pokémon Go v Bosně chodí při hledání pokémonů na místa, kde se mohou nacházet miny," uvedla organizace ve svém prohlášení.

"Vyzýváme obyvatele, aby to nedělali, respektovali výstražná znamení pro minová pole a nechodili do neznámých oblastí," dodala.

Od konce války v Bosně v roce 1995 zahynulo při incidentech, ve kterých figurovaly miny, nejméně 600 lidí. Odhaduje se, že dosud v zemi nebylo objeveno na 120 min.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nová hra Pokémon GoVideo: Reuters

Hra se těší tak nebývalé popularitě především proto, že hráči musí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy pak vyrazit na lov. Samotný odchyt pak probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí.

Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Za vývojem titulu Pokémon Go stojí vývojářské studio Niantic, které získalo licenci od společnosti Nintendo.

Reklama

Související témata:

Související články

Fenomén Pokémon Go pod drobnohledem

Svět má nový fenomén. Hra pro mobilní telefony Pokémon Go, která zvedá uživatele ze židlí a vábí je do ulic, zažívá nevídaný úspěch. Aplikace v počtu uživatelů...

Výběr článků

Načítám