Hlavní obsah

Mobilní hit Pokémon Go se snaží udržet hráče doma. Kvůli koronaviru

Novinky, abr

Zcela překopat strategii museli tvůrci ze společnosti Niantic u svého mobilního hitu Pokémon Go. Tento titul se snažil původně zvednou hráče z gauče a vytáhnout je ven na čerstvý vzduch, nyní se je ale kvůli koronaviru snaží naopak udržet doma.

Upoutávka na hru Pokémon GoVideo: Niantic

 
Článek

Hra Pokémon Go se stala před pár lety naprostým fenoménem. A to především proto, že hráči musejí aktivně hledat pokémony ukryté různě po městě. Stačí spustit aplikaci v chytrém telefonu a podle mapy vyrazit na lov.

Samotný odchyt probíhá prostřednictvím zabudované kamery v mobilu nebo tabletu. Přes displej mobilního zařízení totiž ve skutečném prostoru uživatelé virtuální příšerky vidí. Hra tedy staví na principu tzv. rozšířené reality. Na displeji telefonu je schopna vykreslit virtuální předměty v reálném prostředí.

Xbox, Nintendo i PlayStation. Herní servery kolabují pod náporem lidí v domácnostech

Hry a herní systémy

Pokémon Go v terénuVideo: Novinky

Roztodivné japonské příšerky loví v ulicích světových metropolí každý měsíc více než 100 milionů hráčů. A právě to je v současné situaci velký problém. Lékaři totiž kvůli zmírnění šíření koronaviru pravidelně vyzývají lidi, aby zůstali doma a ven chodili jen v nejnutnějších případech.

Tvůrci ze studia Niantic se proto rozhodli vydat velkou aktualizaci, která chování hry značně změní. Po její instalaci bude možné chytat pokémony i z pohodlí domova, nebo alespoň v blízkém okolí. Vzácné příšerky – například mýtického Genesecta – pak půjde získat díky plnění různých úkolů.

Zda herní tvůrci dovedou skutečně pomoci ve zmírnění šíření koronaviru, ukáže samozřejmě až čas.

Pokémon Go patří k těm nejúspěšnějším a nejvýdělečnějším hrám současnosti. Tvůrci díky tomuto titulu vydělali již miliardy korun. Obzvláště s přihlédnutím k tomu, že za stažení hry nezaplatí hráči ani korunu, lze považovat výdělky za astronomické. Všechny peníze uživatelé utratili pouze za nákup určitých předmětů.

Foto: Sam Mircovich, Reuters

Hra Pokémon Go

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám