Hlavní obsah

Miliony hráčů bez připojení. Fortnite postihl největší výpadek v historii

Novinky, abr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výpadky se již dávno netýkají pouze webových služeb, ale také nejrůznějších her, které staví na kooperaci prostřednictvím internetu. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili fanoušci slavného titulu Fortnite. Právě ten totiž postihl doposud největší výpadek v celé jeho historii.

Trailer ke hře Fortnite - Desátá sezónaVideo: archív tvůrců

 
Článek

První uživatelé hlásili podle serveru DownDetector, který monitoruje nedostupnost různých webových služeb, už v neděli okolo 19. hodiny. Nicméně ještě v pondělí v 9 hodin byly nedostupné servery společnosti Epic Games, která za titulem Fortnite stojí.

Hráči se buď nemohli vůbec připojit a titul zamrzl již při spouštění, případně se jim hra spustila, ale nemohli se do ní zaregistrovat. Nejčastěji hlásili problémy uživatelé z Evropy, podle serveru The Verge byl výpadek nicméně celosvětový a postihl miliony uživatelů.

Fortnite je horší než drogy, nebral si servítky princ Harry

Hry a herní systémy
Foto: repro DownDetector.com

Těchto zemí se podle serveru DownDetector týká výpadek Fortnitu.

Pikantní na tom je, že společně s novou sezónou tvůrci umístili na spouštěcí obrazovku obrázek černé díry. Internet tak prakticky okamžitě zahltily zprávy o tom, že právě černá díra pohltila slavný Fortnite a ten se nyní již nikdy nevrátí.

Co přesně výpadek způsobilo, není zatím jasné. Tvůrci stále mlčí.

Server The Verge nicméně poukázal na to, že ve skutečnosti možná o žádný výpadek nejde a jde jen o promyšlenou akci studia Epic Games. V pátek se totiž na twitterovém účtu tvůrců objevila zpráva: „Konec je blízko.“ Po výpadku však byla smazána.

Podle serveru Polygon tak může jít o snahu tvůrců, jak upozornit na blížící se novou sezónu.

Hráči si rozdělili 687 milionů korun. Nejlepší byl v titulu Fortnite Američan

Hry a herní systémy
Foto: archív tvůrců

Tuto černou díru vidí uživatelé, když se chtějí přihlásit ke hře.

O hře Fortnite

V titulu Fortnite Battle Royale se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Fortnite je k dispozici pro počítače, televizní konzole i chytré telefony a počítačové tablety. Hru je možné stahovat zdarma. Hráči si mohou stejně jako v dalších bezplatných titulech připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

Ještě před koncem loňského roku se tvůrci pochlubili tím, že titul Fortnite má 200 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí, což je úctyhodný výsledek.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám