Hlavní obsah

Microsoft spustí nový virtuální svět pro Xbox, konkurovat mu hodlá Sony

Rivalové na trhu videoher Sony a Microsoft se utkají jako soupeři i ve virtuálním světě. Oba podniky ve čtvrtek na tokijském veletrhu her nezávisle na sobě oznámily, že pro své herní konzoly spustí nové virtuální světy ještě letos.

Článek

Virtuální svět představuje grafické prostředí, v němž hráče zastupuje postava označovaná jako avatar. Interaktivní grafika umožňuje hru v reálném čase a v prostoru, který napodobuje běžný svět.

Z virtuálních světů proslul například Second Life od firmy Linden Lab, který se hraje v osobních počítačích a přilákal již milióny lidí. Sony odložila spuštění svého světa Home pro konzolu PlayStation 3 již dvakrát.

Nyní oznámila, že do konce roku Home spustí, ale přesné datum neoznámila. Microsoft spustí svůj New Xbox Experience pro celý svět 19. listopadu. Jeho hardwarem jsou konzoly Xbox 360, přes něž budou moci komunikovat uživatelé z celého světa.

New Xbox Experience má mít navíc i některé národní adaptace. Uživatel ve hře ovládá avatara, který ho zastupuje, a jeho prostřednictvím navazuje vztahy i podniká.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám