Hlavní obsah

Microsoft snížil cenu konzole Xbox 360 a uvedl model s větší kapacitou

Americká softwarová společnost Microsoft snížila cenu nejprodávanější verze své herní konzole Xbox 360 o 50 dolarů (750 Kč) na 299 dolarů (asi 4 500 korun). Firma dnes zároveň předvedla nový model konzole s třikrát větší kapacitou disku.

Článek

Microsoft oznámil zlevnění modelu Xbox 360 Pro s 20gigabytovým pevným diskem a přišel s novým modelem těsně před největším veletrhem videoherního průmyslu E3 v Los Angeles. Nová verze Xbox 360 má na pevném disku 60 gigabytů.

Microsoft naposledy snížil cenu konzole Xbox 360 loni v srpnu, těsně předtím, než na trh uvedl herní hit Halo 3. Konzole tehdy zlevnila o 50 dolarů na 349 dolarů. Po novém zlevnění je Xbox již o 100 (asi 1 500 Kč) dolarů levnější než jeden z jejích hlavních konkurentů, konzole PlayStation 3 společnosti Sony se 40gigabytovým pevným diskem a se zabudovaným DVD přehrávačem technologie Blu-ray.

Stále je však o 50 dolarů dražší než konzole Wii od další japonské firmy Nintendo, která je v současnosti jednou z nejprodávanějších konzolí na světě. Úspěch konzoly Wii je především v interaktivním ovládání každé hry. Hráč neovládá hru pouhým mačkáním tlačítek, ale reálnými pohyby, které by v daných situacích dělal. Více vám o herní konzoli Wii a jejím používání napoví naše recenze.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám