Hlavní obsah

Lidé zmizeli, nikdo neví kam. Titul Generation Zero je bojem o přežití

Novinky, lez

Do nedávné historie se přesunou hráči v titulu Generation Zero, který nedávno vyšel ve verzích pro počítače i konzole. Jenže minulost je úplně jiná, než jak se popisuje v kronikách. Místní obyvatelé se ztratili a nikdo neví kam.

Upoutávka na hru Generation ZeroVideo: archív tvůrců

 
Článek

Generation Zero se snaží být od začátku plnohodnotný sci-fi příběh, který nenechá hráče ani chvilku vydechnout. Děj se odehrává ve Švédsku v 80. letech 20. století, kde se po ulicích toulají místo obyvatel stroje neznámého původu.

Herní plocha je ztvárněna velkým otevřeným světem, všechny jeho kouty přitom mohou hráči prozkoumávat, aby odhalili tajemství vetřelců a toho, kam zmizeli všichni lidé. Přitom musí zdokonalovat svou bojovou strategii a připravit se na to, až budou nezvaným návštěvníkům vracet úder.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Generation Zero

V Generation Zero vyhrává ten, kdo přežije. Hráči musí plnit různé mise, při nichž postupně sbírají jednotlivé dílky skládačky k rozluštění celé záhady. Hledat přitom musí zbraně i zásoby, které jim pomohou přežít.

V jednotlivých misích je nutné kombinovat zbraně, schopnosti a další vybavení, aby hráči nalákali, ochromili a zničili své nepřátele. Mezi kořistí najdete i oblečení a účesy, aby si hráči mohli připomenout svůj oblíbený styl 80. let 20. století a bojovat proti strojům stylově.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Generation Zero

Vedle sólových kampaní je k dispozici také kooperativní multiplayer, ve kterém se hráči mohou spojit až se třemi dalšími kamarády. Patrně není potřeba zdůrazňovat, že spolupráce je klíčem k přežití. Někteří nepřátelé jsou totiž příliš silní, aby je byl schopen zdolat pouze jeden hráč.

Generation Zero je k dispozici pro PC za 849 Kč. Verze pro konzole Playstation 4 a Xbox One vyjde o stovku dráž, tedy na 949 korun.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Generation Zero

Může se vám hodit na Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám