Hlavní obsah

Letošní Gamescom bude. Koronaviru navzdory

Novinky, huj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín nad Rýnem

V posledních týdnech se ruší jedna technologická akce za druhou. Společným jmenovatelem všech problémů je přitom koronavirus. Organizátoři německého herního veletrhu Gamescom se však nechtějí vzdát a tvrdí, že letošní ročník se v létě uskuteční.

Foto: Reuters

Herní veletrh Gamescom (loňský ročník)

Článek

Gamescom se má tradičně konat v německém Kolíně nad Rýnem, a to konkrétně od úterý 25. srpna do soboty 29. srpna. Organizátoři se nyní navzdory pandemii nechali slyšet, že přípravy jsou v plném proudu a že počítají s tím, že se letošní ročník uskuteční. Byť možná budou muset být přijata jistá bezpečnostní opatření.

Toto oznámení je poměrně překvapivé, neboť v Německu je situace okolo koronaviru velmi vážná. Od středečního do čtvrtečního rána přibylo u našich západních sousedů rekordních 5000 nakažených. Celkově je tak v Německu nemocných již více než 36 500 lidí.

Počet obětí se za posledních 24 hodin zvýšil o padesát. Celkem si tak virus vyžádal 198 životů, informoval ve čtvrtek na svých stránkách Institut Roberta Kocha.

Herní tvůrci odpískali kvůli koronaviru obří konferenci

Koronavirus

V srpnu bude další obří konference

Stejně optimističtí jsou také organizátoři obří herní konference Game Developers, která se původně měla konat v březnu. Kvůli šíření koronaviru ji ale tvůrci odpískali.

„Po úzké konzultaci s našimi partnery v oblasti vývoje her a komunitou po celém světě jsme se rozhodli odložit konferenci Game Developers Conference v březnu tohoto roku,“ prohlásili již dříve organizátoři akce s tím, že zatím není jasné, kdy přesně se bude konference konat.

Organizátoři se nicméně již tehdy nechali slyšet, že věří tomu, že se situace ve světě v souvislosti s koronavirem natolik zlepší, že se GDC 2020 bude moci uskutečnit už za pár měsíců. „Přípravou jsme strávili rok a štve nás, že nyní nemůžeme všechny návštěvníky veletrhu hostit,“ stojí dále v oficiálním prohlášení.

Nyní podle serveru Neowin padlo rozhodnutí, že akce se v americkém San Francisku uskuteční v termínu od 4. do 6. srpna.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám