Hlavní obsah

Konzole Xbox 360 jsou údajně velice poruchové

Novinky, adr
PRAHA

Fanoušci herních konzolí Xbox 360, vyvinutých americkým Microsoftem, si stále častěji stěžují na jejich poruchovost. Podle Microsoftu se však závady objevují jen ve velmi malé části prodaných Xboxů.

Článek

Problémům s konzolemi Xbox 360 se pochopitelně nevyhnuli ani hráči v Česku. Cena Xboxu 360 se v závislosti na výbavě pohybuje v rozmezí 299 až 399 dolarů. V ČR jeho cena začíná na 8700 korunách.  

Jelikož se systém začal oficiálně prodávat v ČR až 3. listopadu, tedy přibližně po roce a půl, kdy byl uveden na trh ve Spojených státech, spolehla se řada nedočkavců na takzvaný "černý" dovoz přístrojů bez patřičné záruky.

"Konzole mi začala čím dál častěji zamrzat. Rozpadal se obraz. Nakonec se záseky objevovaly jednou za deset minut, až se systém nespustil vůbec," řekl Novinkám jeden z majitelů konzole Xbox 360, kterou zakoupil loni. Podle něj podobné problémy s konzolí zazanamenala také celá řada jeho známých.

O závadách Xboxů 360 informoval Microsoft již v době, kdy přístroje poprvé uvedl na trh. Podle společnosti je ale "míra poruchovosti systémů Xbox 360 vzhledem k jejich složitosti velice nízká".

Na nátlak mnoha hráčů Microsoft souhlasil s prodloužením záruky na konzole Xbox 360 na americkém trhu na jeden rok. V roce 2005 na ně firma poskytovala záruku pouze po dobu tří měsíců, uvedl deník DailyTech.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám