Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Yo Frankie – vakoveverka na výletě

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Někdy mezi freewarové hry pronikne i technologické demo, které nenabízí žádný konkrétní příběh, ale jen ukazuje možnosti daného enginu. I to může být docela legrace, zvláště pak když má hlavní slovo létající veverka.

Článek

Nedočkáte se zde tedy nějakého konkrétního příběhu, úrovní nebo úkolů. Všechno, co dostanete, je relativně rozlehlý svět s volností pohybu, a hlavní hrdinka – létající vakoveverka. Už z toho vyplývá bohatství jejich pohybů: krom obligátního skákání a běhání se zde nabízí i krátké přelety.

Samozřejmě že svět plný jezírek a skalních útvarů není úplně pustý, ale najdete v něm i další zvířata. Některá můžete využít ve svůj prospěch, jako například ovce, s jejichž pomocí překonáváte vodní překážky. Jiná jsou zase agresivní a je potřeba se s nimi utkat.

Protože, jak již bylo řečeno, se nejedna o hru, ale spíše technologické demo, k hodnocení se nabízí pouze samotné zpracování. To je na jednu stranu docela povedené a plné dech beroucích exteriérů, ale zejména při soubojích nebo rychlejších pohybech mají autoři ještě co vylepšovat. Celek však ve svojí rozlehlosti tvoří docela příjemnou příležitost, jak strávit pár dlouhých chvil.

Reklama

Související články

Nejlepší hry roku 2009

Tento týden proběhl v Los Angeles v Kalifornii již sedmý ročník konference Video Game Awards, která pravidelně každý rok oceňuje nejlepší hry. Jednotlivé...

Výběr článků

Načítám