Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Umbrella Adventure - kocouří dobrodružství

Novinky, Radovan Blažek

Mlsnému kocourovi kdosi ukradl koláče a on se je vydává hledat. Myslíte si, že hra s takovýmto úvodem nebude stát za nic? Pak se mýlíte a měli byste pokračovat ve čtení.

Článek

Co je tedy na této plošinovce tak zajímavého? V první řadě, a může to znít jako klišé, se jedná o grafické zpracování. V poslední době se vývojáři potácejí mezi dvěma extrémy. Jedna část si myslí, že resuscitují časy osmibitů tím, že budou používat stejně nízké rozlišení a jen pár barev. Druhá skupina se naopak do svých děl snaží nacpat tolik grafických efektů, že se ze hry stane pestrobarevné slideshow.

Umbrella Adventure už ale od začátku dává svým decentním černobílým pojetím najevo, že se autoři snaží o nalezení zlaté střední cesty. K tomu se ostatně hlásí i při svém přístupu k hratelnosti. Postupně se učíte kombinovat pár základních pohybů do neuvěřitelných komb, které vám dají v kombinaci se záludným návrhem úrovní docela zabrat.

Pravda, hra nepřináší do tohoto žánru nic nového ani revolučního, ale její celkově kvalitní pojetí po všech stránkách ji pasuje někam hodně vysoko nad průměr.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám