Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: They Need To Be Fed – gravitační hrátky

Novinky, Radovan Blažek

Podle obrázků by to mohlo vypadat, že to je jen další nudná hopsačka, kdy seberete pár diamantů a najdete východ. Ale pozor, pozměněný koncept fungování gravitace dává hře zcela nový rozměr.

Článek

Autoři drtivé většiny plošinovek si s gravitací příliš hlavu nelámou – obvykle působí jako v reálu směrem do středu země, respektive ke spodnímu okraji obrazovky. Nikdo nad tím moc nepřemýšlí a bere to jako stejnou jistotu jako je opravdová gravitace. Ne tak ale mladý vývojář Jesse Venbrux. Ten už několikrát přesvědčil, že se uvnitř jeho hlavy skrývají opravdu zajímavé nápady a toto je jeden z nich.

Zjednodušeně řečeno, zde neexistuje běžná zemská gravitace, nýbrž každá plošinka má svou vlastní. Ta ovšem může být různě silná, někdy dokonce záporná a mnoho dalších vylepšení. Nesluší se je však prozrazovat, protože jejich objevování a chápání principů fungování je jedním z největších zážitků této hry.

They Need To Be Fed je zkrátka hra, kterou byste neměli minout. Skvělý nápad zde doprovází povedené zpracování, a tak je jen málo pravděpodobné, že budete zklamáni.

DOWNLOAD, homepage, 8.2 MB, 8/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám