Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: The Creature – roztomilé stvoření

Novinky, Radovan Blažek

Představte si malou modrou kouli s velkýma očima. Už sama o sobě si zaslouží pozornost, ale je to jen jedna z mála věcí, které lze této netradiční plošinovce přičíst k dobru.

Článek

Jako první zaujme propracovaný vzhled. Hra vsadila na poněkud neobvyklý engine (na arkádu) – vnitřnosti Unrealu obvykle pohánějí trochu jiný druh her. Nicméně zde je toho náležitě využito. Nejenom, že vše velice dobře vypadá a svižně se hýbe, ale celá hra je doslova naplněna zajímavými experimenty s prostorem. Ze dvou dimenzí se stávají místy tři a zdánlivě jednoduché poskakování tak rázem dostane logický nádech.

To ovšem není ani zdaleka vše. Klasická plošinovka si nebere inspiraci jen z 3D her, ale například i z RPG. Po celý příběh se tak schopnosti a možnosti oné modré koule vyvíjejí a mění, což vás společně s inteligentním designem úrovní nenechá ani na chvíli zakusit pocit nudy a předvídatelnosti.

Konečně se tak v zástupu jiných her tohoto druhu objevila jedna, která nejde jen po vyšlapaných cestičkách, ale experimentuje i s jinými možnostmi. Výsledkem je neuvěřitelně strhující a hratelná záležitost.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Streemerz – herní parodie

Žánr parodie není mezi počítačovými hrami příliš rozšířen. Proto velice překvapí, když titul, který vypadá jako další obyčejné retro, nebere svůj vzor zas až...

Výběr článků

Načítám