Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Tentacle Uprising – v hlubokém vesmíru

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být takhle kapitánem vesmírné lodi, co pluje pustým vesmírem a zkoumá nové planety – kdo z fanoušků Star Treku nebo podobných seriálů po něčem podobném alespoň jednou nezatoužil. Tato hra vám to umožní.

Článek

Nenechejte se odradit lehce infantilní grafikou, protože hra nabízí víc, než nakolik vypadá. Nejedná se totiž o další bezduchou střílečku, kde jen stačí hbitě manévrovat a zběsile bušit do mezerníku, ale ke slovu se zde dostanou i jisté strategické prvky.

Ty spočívají v osidlování kolem nacházejících se planet (či spíše kusů skal), na které můžete umisťovat obranné věže. Při stále rostoucím počtu nepřátel je to docela nezbytné.

Hra původně vznikla jako příspěvek do soutěže, jejímž zadáním bylo nějakým způsobem simulovat kokpit. To se autorům povedlo docela obstojně, protože pocit z pohybu ve volném prostoru je opravdu úchvatný. To je však ale ta poslední zajímavá věc, samotná hratelnost i trvanlivost kolísá spíše kolem průměru.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Robocop – policista budoucnosti

Metody boje se zločinem mohou být různé, tento policista z ocele a integrovaných obvodů sází na extrémní sílu a prakticky neustávající střelbu. Asi to není moc...

Výběr článků

Načítám