Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Sudden Strike II – návrat legendy

Novinky, Radovan Blažek

Takováto situace se nestává často: starší komerční hra je náhle dovoleno volně šířit. Tentokráte to potkalo legendu real-time strategií, která rozhodně stojí za váš čas a pozornost.

Článek

Znalcům žánru tento titul určitě netřeba blíže představovat, takže mohou celý text přeskočit a začít rovnou se stahováním. Ostatním se nyní pokusím vysvětlit, v čem je tato záležitost tak výjimečná.

V první řadě už jen její zaměření. Žánr real-time strategií není mezi tvůrci her zdarma příliš oblíbený, a to z důvodů jeho pracnosti a nepříliš široké cílové skupiny. Každý počin v této oblasti je tak nutné brát velice vážně. I když je sedm let v herním byznysu dlouhá doba a na grafickém vzezření hry je to poněkud znát, lze v tom vidět i klad v podobě nízkých hardwarových nároků.

Ocitnete se rovnou na bojištích druhé světové války, přičemž si můžete vybrat jednu z pěti mocností. S ní pak projdete celkem 40 misí v pěti kampaních. Hra překvapí zejména rozmanitostí jednotek: kromě těch pozemních dostanete ještě možnost ovládat lodě a letadla. Dalším kladem je velká rozmanitost prostředí, kterou ještě zvyšuje možnost zničit prakticky cokoli si zamanete. Vše je na dobu svého vzniku propracované do obdivuhodných detailů.

Jinými slovy: Sudden Strike II patří k tomu nejlepšímu, co lze mezi freewarovými hrami najít.

DOWNLOAD, homepage, 247 MB, 9/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Legie – výlet do středověku

Tento článek patří k těm, které mají tu čest uvést českou hru významně vyčnívající nad ostatní tituly daného žánru. O to více potěší, že se konkrétně tato hra...

Výběr článků

Načítám