Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Streemerz – herní parodie

Novinky, Radovan Blažek

Žánr parodie není mezi počítačovými hrami příliš rozšířen. Proto velice překvapí, když titul, který vypadá jako další obyčejné retro, nebere svůj vzor zas až tak vážně.

Článek

Minimalistická grafika zcela jasně odkazuje k osmibitové předloze, tentokrát je to méně známá Action 52 z počátku 90. let. Jejím hlavním rysem je inteligentní design levelů – nejde zde ani tak o souboje s hordami nepřátel, ale překonávání nejrůznějších překážek. Vaše běžné pohybové schopnosti jsou značně rozšířeny vystřelovacím lanem s hákem na konci. To slouží jako zbraň, ale hlavně jako transportní prostředek.

Už to samo o sobě by stačilo na velmi slušné ohodnocení, zvláště pak pro ty, kteří si potrpí na nostalgické návraty do zlatých časů herní zábavy. Jako zcela nečekaný bonus jsou zde však jisté narážky na herní průmysl obecně: od klišé příběhů až po některé zjevné nelogičnosti – hlavní postava vše glosuje s nadhledem sobě vlastním, a nezřídka se jí tak podaří vykouzlit vám úsměv na rtech.

Z původně běžného remaku se tak vyklube po všech stránkách povedená hříčka slibující po všech stránkách dobrou zábavu.

Reklama

Související články

Videohra Alien Swarm – mimořádný zážitek

Taková hra přijde jen několikrát do roka. Původně placený titul snese srovnání s lehkým nadprůměrem komerční produkce – kvůli tomu se vyplatí překonat i pár...

Výběr článků

Načítám