Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Priority Survive – boj o přežití

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Několik let vyvíjená real-time strategie může směle konkurovat komerčním titulům. Zvláště pak její docela vysoká obtížnost pořádně prověří schopnosti příznivců tohoto žánru.

Článek

Na jakési vzdálené planetě byl objeven jeden vzácný nerost. Zájem o něj mají jak lidští kolonizátoři, tak jejich pirátští kolegové. To se však ale nelíbí masožravým broukům, kteří si až doposud na planetě v poklidu přežívali. Je jasné, že takováto situace nemůže skončit nijak jinak než brutální řeží.

:. Priority: Survive

Máte pravdu, tento příběh není moc originální už od doby, kdy vrata vesmírné stanice opustil první harvester, ale to je poslední vada na kráse této hry. Dále už následuje pouze výčet předností: v první řadě se jedná o velice vydařenou grafiku. Už na okolních obrázcích to vypadá velice dobře, ve skutečnosti pak ještě mnohem lépe.

Hojně diskutovaným problémem je obtížnost celé hry. Pouhých šest misí se může zdát zoufale málo, ale jakmile se do nich ponoříte, zjistíte, že tomu tak není. Mnoho misí se nese ve stylu „Hvězdná pěchota“, což znamená, že pár vašich vojáků čelí mnohonásobné přesile zuřících brouků. Nezbývá tak čas na budování nějaké pořádné základny a dalšího zázemí, protože už od prvních okamžiků bojujete o holé přežití. Ano, hra je v mnohých momentech nadmíru těžká.

:. Priority: Survive

Ovládání lze popsat jako velice propracované, avšak nejedná se o napodobeninu žádné známé strategie: objevíme zde prvky z mnoha známých her tohoto žánru. Verdikt je tedy jednoznačný: příznivcům real-time strategií tento skvost rozhodně nesmí chybět ve sbírce.

DOWNLOAD, homepage, 64 MB, 9/10

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám