Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Kablooey! – starostovy starosti

Novinky, Radovan Blažek

Jako starosta města máte jen pár hodin na to, abyste vše připravili pro návštěvu prezidenta. Nečekejte však žádnou nudnou budovatelskou strategii, ale tuze netradiční adventuru.

Článek

Mohlo by se zdát, že podobných her, kdy je starostovi svěřena péče nad městem, jsme už viděli spoustu. Jenomže ne žádnou podobnou. Nečekejte žádný „božský“ pohled shora, ale spíše přecházení mezi jednotlivými lokacemi a obligátní sbírání předmětů.

Chtělo by se říci, že toto také známe. Jenomže namísto pár obvyklých předmětů jsou jich zde desítky, možná i stovky. Logiku jejich propojování chápou zřejmě jen samotní tvůrci a ještě ke všemu se řídí i samotným časem.

Výsledkem je neuvěřitelný chaos, ve kterém není prakticky možné dobrat se konkrétního výsledku. Nicméně i přes to hra nepůsobí frustraci. Naopak – máte z ní pocit jako z jednoho velkého pískoviště, kde můžete naplno popustit uzdu své fantazii a zkoušet, co se stane. Mezi klasickými hrami vypadá Kablooey! jako propadák, ovšem jako experiment je neuvěřitelně osvěžující.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Streemerz – herní parodie

Žánr parodie není mezi počítačovými hrami příliš rozšířen. Proto velice překvapí, když titul, který vypadá jako další obyčejné retro, nebere svůj vzor zas až...

Výběr článků

Načítám