Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Igneous – neskutečná podívaná

Novinky, Radovan Blažek

Někdy se autoři hry neobtěžují s příběhem nebo herními postavami – zkrátka soustředí všechny své síly na grafiku, aby vám tak poskytli neskutečný vizuální zážitek. Toto je přesně ten případ.

Článek

Zápletka je jednoduchá a vejde se celá do jedné věty: utíkáte z nitra sopky před valící se žhavou lávou. Takový úprk musí být samo sebou velice rychlý a rychlost je jedním ze základních stavebních kamenů této hry. Sotva si tak stačíte všímat okolního prostředí a jen se bezhlavě valíte vpřed.

Abyste si takovou rychlost náležitě vychutnali, potřebujete relativně výkonný počítač. Všude okolo se to totiž jen hemží nejrůznějšími grafickými efekty. Pravda, někomu taková přeplácanost může připadat až nevkusná a kýčovitá, jiní v ní ale budou vidět nádhernou vizuální show.

A než se nadějete, budete ze sopky venku, protože celou tuto záležitost je nutné brát spíše jen jako ukázku muskulaturního enginu než nějakou vážně míněnou záležitost. I tak ale dokáže na chvíli zabavit a hlavně nadchnout.

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Death Rally – smrtící závody

Pokud vám jméno této hry připadá povědomé, pak se nemýlíte. Ano, opravdu se jedná o deset let starý komerční titul, který má však co říci i v dnešní době.

Výběr článků

Načítám