Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Hedgewars – bojovní ježci

Novinky, Radovan Blažek

Worms jsou hra, která neustále inspiruje další a další vývojáře k vytváření klonů a předělávek. Tato se vyznačuje zejména tím, že nahradila původní červy ježky.

Článek

Jak už napovídají okolní obrázky, hra se odkazuje na úplně původní Wormsy, tedy ty dvourozměrné a podle mnoha hráčů ty nejzábavnější. Po zahájení hry si však začneme všímat jemných rozdílů. Některé z nich leží v oblasti nabízených zbraní, jiné zase v letmé úpravě fungování fyzikálních zákonů.

:. Hedgewars

S dobou jde samozřejmě i grafická úprava. Nemůžete si nevšimnout výraznějších barev, které podtrhují opravdu zajímavé kreace použité při návrhu úrovní. Každá z nich přináší nějaké překvapení, nutnost přehodnotit své strategické myšlení a hezký estetický zážitek.

:. Hedgewars

Nelze pochybovat o tom, že svými kvalitami se Hedgewars vyrovnají své předloze a v některých aspektech ji i předčí. Máme tady jak kvalitní multiplayer, tak i singleplayer s protihráčem na slušné úrovni, zábavný design úrovní, vylepšenou grafiku a hratelnost odpovídající originálu. Pokud jste se kdy během své hráčské kariéry s Wormsy setkali a líbili se vám, pak tuto moderní variantu nesmíte nechat nepovšimnutu.

:. Hedgewars

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Epoch Star – hluboký vesmír

Toto není jen další obyčejná vesmírná střílečka, ale komplexněji pojatá hra s RPG prvky a neuvěřitelnou rozmanitostí jak misí, tak prostředí. Pokud...

Výběr článků

Načítám