Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Gunrox – on-line souboje trojic

Novinky, Radovan Blažek

Vezměte to nejlepší, co v systému soubojů přineslo UFO: Enemy Unknown, převlečte to do moderní grafiky a nechejte hrát on-line po internetu. Že to zní jako návod na zatraceně povedenou hru? Rozhodně ano!

Článek

Zmiňované UFO nebo X-Com: Terror from the Deep patří ke zlatému fondu herních titulů. Nejenom díky promyšlené strategické části, kde jste hlídali celou zemi před útokem mimozemšťanů, ale hlavně promyšlenému systému soubojů, které se staly základem pro mnoho dalších her.

Ovládáte malou jednotku vojáků (zde konkrétně jsou to tři), přičemž každý má přiřazen určitý počet pohybových bodů. Ty můžete využít jak k přesouvání, tak k jiným činnostem, třeba střelbě. Zkušenosti získané v boji se po každém kole proměňují na speciální body, s nimiž můžete vylepšit schopnosti daného vojáka, kupříkladu jeho pohyblivost, přesnost střelby anebo jiné dovednosti.

Největší slabinou původních vzorů však byla jejich umělá inteligence. Vetřelci se chovali jako podle šablony a když se vám jednou podařilo vytvořit fungující strategii, všechny další potyčky už se staly jen nudným klikáním. To zde však nehrozí, protože proti vám usedne stejně zákeřný člověk.

Gunrox je hrou s velmi silným potenciálem. Schopnosti předlohy využívá naplno a ještě k nim přidává nezbytná moderní vylepšení. Úspěch u hráčů je tak zaručen.

DOWNLOAD, homepage, 42 MB, 9/10

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám