Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Gravity Bone – špionážní akce

Novinky, Radovan Blažek

Co se stane, když zkřížíte engine z akční hry s prvky adventury? Vznikne zajímavý titul, který se už dočkal mnoha ocenění a skytá v sobě velký potenciál. Přesvědčete se sami.

Článek

Na první pohled by to mohlo vypadat jako další tuctová střílečka z pohledu první osoby, jakých jsme už viděli nespočet. Ke všemu navíc engine Quake 2 nepředstavuje žádnou technologickou špičku, což se autoři snaží maskovat opravdu netradičním grafickým pojetím, které si zakládá především na hranatých hlavách.

Brzy však zjistíte, že spíše než označení akce si tato hra zaslouží zařazení někam úplně jinam. Není vašim úkolem něco zničit anebo všechny postřílet, ale někam se nepozorovaně dostat, neztratit se při tom a hlavně se nenechat zabít. Budete tak přímými účastníky mnoha napínavých okamžiků a to vše bez jediného výstřelu.

Hra si vás už během prvních dvou úrovní naprosto získá, o to větší bude vaše rozčarování, když zjistíte, že druhý level je zároveň poslední. Ano, přílišná krátkost je velkou vadou na kráse tohoto zajímavého projektu. Nezbývá než doufat, že se s některou s dalších verzí setkáme i s dalšími dobrodružstvími.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: BlockCAD – virtuální Lego

Mnozí jsme si s ním hráli a mnozí ho ještě máme někde doma. Malé barevné kostičky, které se dají spojovat dohromady, a vytvářet tak neuvěřitelné kreace. Ano,...

Výběr článků

Načítám