Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Football Challenge 2010 – zelená je tráva

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ačkoli série Football Challenge nedosahuje takových kvalit jako podobně pojmenovaný lyžařský simulátor, stále je to na freewarové poměry nevídaný počin. Co přináší jeho poslední ročník?

Článek

Novinku bychom (stejně jako předchozí díly) popsat jako postupné se přibližování větší realističnosti. Dosáhnout tak daleko jako je například série FIFA se samozřejmě nepodařilo, ale také rozhodně nebudete mít pocit, že hrajete jen nějakou hloupou arkádu.

Football Challenge totiž nabídne ochutnávku prakticky všeho, co můžeme vídat na fotbalových trávnících: auty, ofsajdy, penalty nebo standardní situace. Stejně tak bohatý je i repertoár pohybu hráčů, který zahrnuje i skluz. Všechny povedené akce samozřejmě uvidíte v opakovaných záběrech z několika úhlů, přičemž si můžete vychutnat celkem obstojnou grafiku.

Tím však bohužel výčet pozitivních vlastností končí a při delším hraní začnou na pohled vyplouvat chybky. Tou největší je zřejmě nevyváženost celé hry: většinu času strávíte snahou odebrat soupeři míč a když už se to konečně povede, musíte zapomenou na nějakou promyšlenou kombinaci a vzít to rovnou na bránu. To pak není problém se dostat k dvoucifernému výsledku za utkání.

Takové chyby však vyvstanou jen ve srovnání s už zmiňovanými profesionálními simulátory, méně náročným hráčům však plně postačí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám