Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Every Day The Same Dream – stále dokola

Novinky, Radovan Blažek

S filozofickými adventurami se doslova roztrhl pytel – tentokrát na téma životní stereotyp a složité hledání smyslu toho všeho.

Článek

Jak vypadá váš běžný den. Vstáváte, jdete do koupelny, snídáte, běžíte na autobus… Tento stereotyp se s děsivou pravidelností opakuje a jen málokdo je schopen se mu vzepřít, aby tak odhalil nové obzory a stal se někým jiným. Takové je zhruba východisko této hry – více se prozrazovat nesluší, protože by to narušilo krátký, leč velice intenzivní zážitek z hraní.

Ten krom samotného nápadu umocňuje i podmanivé zpracování. Minimalistickou grafiku můžete zhodnotit sami podle okolních screenshotů, pro melancholický hudební doprovod při prvním hraní zpracování ani nevnímáte, ale o to více oceníte jeho kvality.

Stejně jako u jiných her s filozofickým nádechem i zde lze vyřknout jednoduchou radu: vyplatí se ji minimálně vyzkoušet. O to víc zde platí, že není nutné nic stahovat ani instalovat, ale jen načíst flashovou verzi na homepage. Sami se pak můžete zamyslet nad vlastním životem a jeho směřováním.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám