Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: DEFCON – jaderná válka

Novinky, Radovan Blažek

Kdo by si nepřál rozpoutat jadernou válku, na jejímž konci nezůstane ani živáček. Díky této hře máte možnost si něco tak děsivého vyzkoušet a zjistíte, že to může být docela i zábava.

Článek

Oproti plné verzi hry se zde můžete zúčastnit jen boje dvou stran. To je docela škoda, protože když se do hry zapojí všech šest frakcí a začnou spolu uzavírat koalice anebo jen bezhlavě válčí všichni proti všem, bývá to mnohem zábavnější.

:. DEFCON

Ale ani tak nebudete ochuzeni o notnou dávku strategického plánování. Všechno začíná jako běžný konvenční konflikt. Rozhodnete se tedy, jakým způsobem zaútočíte (letecky nebo pozemní cestou) a zároveň se snažíte krýt svoje území.

Ta pravá show ale nastává v okamžiku, kdy je vyhlášen nejvyšší stupeň pohotovosti, což umožňuje použití zbraní hromadného ničení, zvláště pak těch jaderných. V tu chvíli pak nastávají opravdové jaderné orgie.

Lodě, ponorky, letadla, raketová sila – odevšad se odpalují smrtící hlavice jako o závod. Nakonec se sečtou mrtví a kdo jich bude mít méně, vyhrává.

:. DEFCON

Minimalistické grafické pojetí a vysoký stupeň hratelnosti dělají z této morbidní zábavy velmi zajímavý titul nejenom pro stratégy, ale i běžné hráče.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám