Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Covert Front – špionážní drama

Novinky, Radovan Blažek

Tentokrát se nejedná o špióna, který kolem sebe pro jistotu všechno rozstřílí, ale takového, který se pohybuje téměř neslyšitelně a sbírá žádané informace. To je mnohdy daleko větší zábava.

Článek

Jinými slovy, bavit se budou spíše milovníci adventur než stříleček. Pro ně je zde totiž nachystáno něco, co se jinak vymyká běžnému průměru tohoto žánru. Už jen proto, že se nejedná o hru samotnou, ale o první díl trilogie, která se bude do budoucna ještě rozrůstat.

Každá adventura stojí a padá s předvedeným příběhem, ale tady si dali autoři opravdu záležet. Dokonce pro něj stvořili jakousi alternativní realitu: takovou, kde je věda o mnoho napřed a kde první světová válka vypukla už na začátku století. Výsledkem je tak velmi zvláštní a okouzlující svět: v mnohém svou nostalgií připomíná dávno zašlé časy, častá překvapení jako by však vypukla ze cyberpunkového díla. A právě v takové atmosféře se vydáváte do jednoho domu najít zmizelého vědce anebo aspoň stopy, kam se mohl podít.

Pro milovníky adventur není třeba nic dalšího dodávat, toto je hra přesně podle jejich gusta. Má však velké šance zaujmout i ostatní hráče.

Reklama

Související články

Videohra Orfeo – příběh loutny

Velmi potěší, když mezi miliony stejných námětů člověk objeví jeden, který se vztahuje ke starým řeckým mýtům. A když jej ještě zpracuje tak, že to takové...

Výběr článků

Načítám