Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Cosmoball – povedený Arkanoid

Novinky, Radovan Blažek

Možná si říkáte, že tisící a prvý klon Arkanoidu není něco, co by vás mohlo zaujmout. Ale tento titul si menší pozornost určitě zaslouží.

Článek

Ptáte se proč? I když nepřináší nic nového a neotřelého, souhrn jeho vlastností je nadprůměrně dobrý. Podívejme se na ně tedy postupně. V první řadě se jedná o grafiku. Tu mnohdy tvůrci obdobných her dělají tak, že sem nacpou všechno možné, co je napadne, hlavně pak hodně efektů, především výbuchů. Ne tak tady – Cosmoball působí jednoduchým a čistým dojmem.

Daleko větší důležitost se však přikládá samotné hratelnosti. Tu je obtížné vyvážit tak, aby hra nebyla ani moc jednoduchá, ani moc složitá. Obojí totiž přestane hráče po chvíli bavit. U Cosmobalu, můžeme-li soudit, se kompromis podařil docela dobře, a to například díky takovému detailu, že hra vám odpustí několik posledních kostek na ploše, které vám v jiných variantách mohou způsobit nepěkné problémy.

K tomu všemu nesmíme samozřejmě zapomenout na množství bonusů, mezi něž patří i tolik populární střílení. Jinými slovy: pokud jste právě včera nedohráli nějaký jiný Arkanoid, tento by vás mohl zaujmout.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám