Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Colk-Cube – trojrozměrná logika

Novinky, Radovan Blažek

Uvězněni na trojrozměrné šachovnici se k sobě snažíte skládat kostky stejné barvy. Může si přát milovník logických her něco lepšího?

Článek

Základní princip je velice jednoduchý: na šachovnici vyrůstají ze země barevné krychle. Pokud vidíte, že by se některá z nich dala posunout tak, aby vytvořila s dalšími stejnobarevnou trojici, pak je to vhodné udělat, protože nejen že kostky zmizí, ale také za to dostanete body.

Dokud se pohybujete jen v jednom patře, není to zas až tak originální a zábavné, jak byste čekali. Ty správné logické orgie nastávají až ve chvíli, kdy se s nějakou rostoucí kostkou dostanete „do druhého patra“ nebo i výše. Při svém skládání tak musíte vzít v potaz všechny tři dimenze a to už je docela namáhavé.

O grafice nemá smysl moc mluvit, všichni dobře víme, že ta zde nehraje příliš roli. Minimalistické pojetí tak lze jedině ocenit, protože příliš neodvádí od hry samotné.

Reklama

Související témata:

Související články

Hrajeme zdarma: Star Drone – vesmír plný hvězd

Ačkoli by se mohlo zdát, že se jedná jen o další vesmírnou střílečku, netradiční zpracování a pojetí hry proměňují titul úplně v něco jiného a velice...

Výběr článků

Načítám