Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Bear Go Home - zachraňte medvídka!

Novinky, Radovan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když se řekne plošinovka, může to ve vás vyvolat dojem nudné hry plné náročného poskakování a nekonečného bušení do mezerníku. Když se však u její tvorby přemýšlí, je výsledkem originální a hratelný kousek.

Článek

A navíc notně roztomilý. Ovšem ne takovým tím levným cukrkandlovým způsobem, ze kterého záhy rozbolí zuby, ale tak, že to dojme i dospělého chlapa.

Máme to na talíři ostatně každý den: korupce na nejvyšších místech anebo vážné tragédie ve zpravodajství ustupují informacím o tom, jak se daří opici, co utekla ze ZOO anebo jiné opici, co se právě rozmnožuje a plní své mateřské povinnosti. Anebo třeba německá mediální hvězda - medvídě Knut.

I když jsou medvědi obvykle krvelačné šelmy, dětem se pomocí plyšových hraček a pohádek někdo snaží namluvit, že se jedná o hravá a roztomilá stvoření. A v tomto stereotypu pokračuje i tato hra. Malý méďa se ztratil a vy mu musíte pomoci najít cestu domů.

Normálně by to znamenalo chopit se kurzorových kláves a až do úmoru poskakovat jako gumídek, ovšem zde ne. Právě v tomto okamžiku nastupuje poměrně zajímavý aspekt ovládání, který spočívá spíše v ovlivňování medvídkova okolí než jeho samého.

To společně s neuvěřitelnou variabilitou činností a pohádkovou grafikou dělá ze hry příjemný zážitek pro malé i velké.

DOWNLOAD, homepage, 70 MB, 8/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Veck - zmatek nad zmatek

Futuristická, barevná a hodně zběsilá. Tak by se dala nejlépe charakterizovat abstraktní střílečka vzešlá ze soutěže vývojářů.

Hrajeme zdarma: Broken Knuckles - nutná obrana

Jste frustrováni současným právním systémem, v němž jsou práva útočníka důležitější než bezpečí napadeného? Pak vyzkoušejte tuto bojovou hru. Za vyražené zuby...

Výběr článků

Načítám