Hlavní obsah

Hrajeme zdarma: Alien Carnage - klasická plošinovka

Novinky, Ondřej Pohl

Čas od času uvolní některá softwarová firma své starší dílko k volnému šíření, což se stalo i dnešní hře. Klasická dvourozměrná plošinovka má co říci i po čtrnácti letech.

Článek

A to hlavně proto, že za ní stojí stejný tým, jaký vyslal do světa legendu všech legend Duke Nukema. Tomu se Alien Carnage velice podobá, a tak se můžete těšit na stejnou dávku herní zábavy.

Hra totiž jako by byla učebnicovým příkladem toho, jak má taková správná akční plošinovka vypadat. Důraz je tak kladen hlavně na rozmanitost zbraní, mezi něž patří i takový plamenomet a na pohyblivost hlavního hrdiny, který krom obvyklých kousků může využívat i tryskový batoh. K dokonalosti pak schází jen rozmanití nepřátelé, kteří jsou na konci každé úrovně korunování obzvláště odporným bossem, a máte před sebou výstavní kousek.

Poznámka k instalaci: spuštění této a jiných starších her na moderních počítačích a systémech nemusí být bezproblémové, a proto je vhodné použít program DosBox. Více informací a download zde.

DOWNLOAD, homepage, 2.5 MB, 7/10

Reklama

Související články

Hrajeme zdarma: Ultimate Stunts - návrat legendy

Každému, kdo zažil éru operačního systému DOS, není třeba tuto hru blíže představovat. Postavte si svou vlastní trať plnou překážek a vyrazte na ni v některém...

Výběr článků

Načítám