Hlavní obsah

Hráči si rozdělili 687 milionů korun. Nejlepší byl v titulu Fortnite Američan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Šampionem prvního ročníku světového poháru v počítačové hře Fortnite vydavatele Epic Games se stal Američan Kyle Giersdorf, který hraje pod jménem Bugha. Finále dvojic se uskutečnilo v sobotu a vyhrála v něm dvojice z Evropy. Po 10 týdnech kvalifikačních zápasů mezi 40 miliony soutěžících tak o víkendu v New Yorku šampionát vyvrcholil.

Upoutávka na hru FortniteVideo: archív tvůrců

 
Článek

Podle pořadatelů trhal turnaj rekordy v počtu přihlášených, pozornost ale vzbudila rekordní částka, kterou si účastníci finále rozdělili mezi sebou: 30 milionů dolarů (687 milionů korun).

Bugha se ujal vedení hned po první hře z šesti. S výjimkou druhé hry, kdy se mu nepodařilo získat žádný bod, ale postupně své vedoucí postavení upevňoval a již v páté hře se zdálo jeho vítězství být neodvratitelné, napsal portál Dot Esports. Bughovou výhrou jsou vedle poháru také tři miliony dolarů (69 milionů korun).

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Američan Kyle Giersdorf

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Turnaj byl velkolepou událostí.

Kategorii dvojic již v sobotu vyhráli 16letý Emil Bergquist Pedersen z Norska, hrající pod přezdívkou Nyhrox, a 17letý Rakušan David Wang s aliasem Aqua. S dvěma poháry pro vítěze získali také tři miliony dolarů (69 milionů korun), které si rozdělí.

Televize CNN napsala, že vítězství této dvojice fanoušky překvapila, neboť v klání jim analytici moc šancí nedávali. Nyhrox a Aqua nakonec porazili 49 oponentských týmů, z nichž mnohé se těšily silnému finančnímu zázemí.

V titulu Fortnite se hráči převtělí do role přeživších, kteří v postapokalyptickém světě bojují o své místo pod sluncem s ostatními hráči. Vyhrává ten, kdo zůstane jako poslední stát na nohou. Hrát je přitom možné i v týmech.

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Foto: archív tvůrců

Ukázka ze hry Fortnite

Fortnite je k dispozici pro počítače, televizní konzole i chytré telefony a počítačové tablety. Hru je možné stahovat zdarma. Hráči si mohou stejně jako v dalších bezplatných titulech připlatit za některé vychytávky. Platí se například za jiné vzhledy postav, odlišné výbavy apod.

Tvůrci se pochlubili tím, že titul Fortnite má 250 milionů registrovaných uživatelů. Pravidelně hraje přitom na 80 milionů lidí, což je úctyhodný výsledek.

Foto: Dennis Schneidler, Reuters

Fanoušci své favority bouřlivě povzbuzovali.

Foto: Shannon Stapleton, Reuters

Podle pořadatelů trhal turnaj rekordy v počtu přihlášených

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám