Hlavní obsah

HRA: WW2 Rescue - nový Wolfenstein?

Novinky, Ondřej Pohl

Tento titul se na první pohled zdá být velice podařený. V 3D střílečce budete bloudit spletitými chodbami, střílet nacisty a zachraňovat vaše spolubojovníky. Že vše ale nekončí tak nadějně, jak to začíná, už více následující článek.

Článek

Upřímně vám řeknu, že už jsem dlouho nebyl takhle zklamán. Pořádnou trojrozměrnou střílečku už jsem nehrál ani nepamatuji a značnou část svého mládí jsem strávil v ponurých chodbách prvního Wolfensteinu 3D.

Během instalace jsem potvrdil, že to, co se mi posléze nainstaluje do počítače není spyware a šup, hned jsem měl vespod obrazovky jakousi vyhledávací lištu (ta lze naštěstí jako jiné instalované komponenty odinstalovat pomocí Start > Nastavení > Ovládací panely > Přidat nebo odebrat programy).

Nu což, nic dnes není zadarmo, řekl jsem si a spustil hru s tím, že nějakou tu dobu se vydržím dělit o místo na obrazovce s nějakou odpornou lištou.

Jenže žádná hra tak rychle neopustila můj počítač jako tato. 3D engine vypadá sice docela dobře, ale jeho použití už je na pováženou. Kupříkladu prostředí vypadá docela zajímavě. Ale jen v prvních dvou místnostech, než zjistíte, že všude dál je pořád totéž: ponuré, mechem obrostlé místnosti plné protitankových zábran, pytlů s pískem a naprosto dementních německých vojáků.

Bez obav si zde dovolím tvrdit, že i v patnáct let starém Wolfensteinu 3D byli nepřátelé inteligentnější. Tady ti jen stojí nebo leží rozhodně se však nesnaží o pohyb, aby to náhodou nevypadalo, že utíkají, střílejí po vás zhruba jednou za půl minuty. Poté, co dostanou dva zásahy do hlavy, se složí, chvíli předstírají mrtvého, ale posléze zase vybafnou, abyste je mohli skolit ranou do lýtka.

Škoda přeškoda, říkám si, ale na nějakou kvalitnější střílečku si asi budu muset ještě počkat. A totéž doporučuji i vám.

DOWNLOAD, homepage, 44 MB, 3/10

Reklama

Související články

HRA: GS Inspector - hledejte rozdíly

Je s podivem, že tak jednoduchou myšlenku dosud nikdo neměl: převést do virtuální podoby porovnávání dvou téměř totožných fotografií a hledání rozdílů na nich....

HRA: Bump and Jump - skákající auto

Velmi jednoduchá, avšak zábavná, i když ne na dlouho. Tak by se daly shrnout vlastnosti dnešní hry, jejímž hlavním hrdinou je skákající auto.

HRA: Moorhuhn Tennis - slepice na kurtu

Série her s opeřenci v hlavní roli nebere konce, už tu bylo všelicos možné a nyní přišla řada i na bílý sport - tenis. Jestli je to povedená hříčka, anebo...

Výběr článků

Načítám