Hlavní obsah

HRA: Worminator 3 - plošinovka s Wormsy

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Není snad nikoho, kdo by neznal legendární tahovou strategii s názvem Worms. Teď tu máme její variaci, ovšem pouze s jedním červíkem, který vybaven všemi obvyklými zbraněmi klestí si cestu vpřed v klasické plošinovce.

Článek

Sice na první pohled není příliš poznat, že hra navazuje na slavnou tradici Wormsů; hlavní hrdina je totiž moc velký a moc růžový, takže vypadá spíš jako žížala Julie, ale není to až zas tak podstatné.

Daleko důležitější je svět, ve kterém se pohybuje a musím říci, že zde autoři rozhodně nezklamali. Nejedná se o nudnou plošinovku, v níž se jen přemisťujete obrazovku po obrazovce kupředu a likvidujete nepřátele - ale zcela bez nadsázky se jedná o herní svět, jehož se stanete součástí.

Samotný postup ve hře se odehrává spíše směrem nahoru, přičemž přestupy mezi jednotlivými patry jsou vždy na okrajích, což je nepříjemné a pokud spadnete, pak musíte celou cestu absolvovat znovu. Mezi nástrahy totiž kromě monster patří i nejrůznější překážky, nejefektnější jsou zřejmě bazénky s kyselinou.

Pochvalu si zaslouží také zbraně - hned na začátku například naleznete rotační kulomet, o trochu výš je ukrytá brokovnice.

Co dodat - Worminator 3 je pohodová a dobře zpracovaná plošinovka, která vás určitě nezklame.

DOWNLOAD, homepage, 6 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Streambolt - jako na automatech

Pro všechny znuděné duše je určena plošinovka, která jako by z oka vypadla titulům, které jsem jako malý bez přestání hrál na automatech. Je nenáročná...

HRA: Atomix 2004 - logika s atomy

Pro fandy všech logických her, kde se nemusíte za ničím honit, ale spíše si vše nejdříve promyslet, abyste pak několika ďábelsky geniálními tahy ukončili celou...

HRA: DUOtris - originální kostky

Myslíte si, že už nelze vymyslet klon Tetrisu tak, aby byl originální? Pak se mýlíte a DUOtris vás přesvědčí o tom, jak dokáže jedna malá změna hru zásadně...

Výběr článků

Načítám