Hlavní obsah

HRA: UGHly - pravěkým taxikářem

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dnešní podařené předělávce neméně zdařilé hry se podíváme na to, jak asi fungovaly taxíky v pravěku. Nebudete tomu věřit, ale je to ohromná legrace.

Článek

Prvotním impulsem, jak se ostatně dozvíte z intra, bylo vydělat nějaké peníze, to se nezměnilo až do dnešních dob. Nakolik tehdejší drožkaři měli problémy se stanovením přesné sumy za odvoz je teď vedlejší, protože hlavní bylo, aby vůbec vše ve zdraví přežili.

Tehdy totiž žádné silnice nebyly, protože pravěcí lidé, jak známo, obývali hlavně jeskyně. Vstupy do nich však většinou nejsou na úrovni země, a tak nyní natolik jednoduchá činnost, jako je návštěva souseda, bývala často neřešitelný problém.

A právě to je okamžik jako stvořený pro vás. Ovládáte totiž malé vznášedlo, které se za pomoci vašeho šlapání odlepí od země. Protože se však skládá z bambusových stonků a listů, musíte být při jeho používání velice opatrní. Znamená to žádné nárazy, stačí pár tvrdších přistání a můžete opakovat celou úroveň. A to nemluvě o létajících ještěrech nebo kočkovitých šelmách, které na vás všude číhají.

Praxe pak vypadá tak, že jakmile uvidíte někoho postávat na plošince, přistanete těsně vedle něj (pozor, ať ho neshodíte do vody) a poté co nastoupí, ho odvezete, kam si bude přát. Jakmile naplníte určenou kvótu, postupujete dál.

Jak už jsem v úvodu zmínil, jedná se o předělávku. Ačkoli je instalační soubor mnohonásobně větší, grafika se zdá být horší (alespoň co si pamatuji), naštěstí však zůstala zachována ta báječná hratelnost.

DOWNLOAD, homepage, 17 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Mu-cade - zůstat ve hře

Udržet se na svém místě bývá pro mnohé velmi obtížný úkol. Velice často se totiž stává, že do vás někdo žduchne zrovna ve chvíli, kdy to nejméně čekáte...

HRA: Bowling Evolution - vzhůru na kuželky!

Na počítači si můžete vyzkoušet kdejaký sport, nechybí mezi nimi ani v poslední době čím dál tím populárnější bowling. A můžete tak učinit dokonce zcela zdarma...

HRA: ProtoType - vesmír a zbraně

Najde se mezi vámi ještě někdo takový, kdo nikdy neusedl do kokpitu vesmírné lodě a nevydal se na dlouhou a strastiplnou cestu, při níž musí zničit...

Výběr článků

Načítám