Hlavní obsah

HRA: The Encryption - vesmírná střílečka

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jestliže vám chybí malá létající raketa letící studeným vesmírem a střílející do všeho, co se kolem ni mihne, pak tu dnes máme jednu takovou hru.

Článek

Vesmírná střílečka je prostě vesmírná střílečka, s tím už nikdo nic neudělá. Docela by mě zajímalo, kdo může s radostí a pořád dokola hrát hry, které se od sebe liší tak málo, jako vietnamští stánkaři. Možná by to mohla být skupina lidí, kteří si na tento druh zábavy utvořili závislost už v dětství na herních automatech v maringotkách od kolotočů a kteří se neustále strkají pětikoruny do dvířek od disketové mechaniky. Ale to je jen taková hypotéza.

Máte pravdu, zbytečně natahuji úvod, protože je velmi těžké psát něco o hře jako je tato, aby to nevypadalo jako text zkopírovaný z několika předcházejících článků. Mohl bych se sice obšírně rozpovídat o příběhu, kdy jako člen ilegálního sdružení cestujícího časem utíkáte před spravedlností, ale tohle stejně nikoho moc nezajímá.

A tak pouze v bodech shrnu základní rysy hry: jednoduchá až sterilně vyhlížející grafika, hudební doprovod ve stylu techno, málo nápadná skladba nepřátel a bonusů, obchod se zbraněmi a vylepšeními po skončení každé úrovně a nakonec speciální mód, v němž se jakoby zpomalí čas, a vy ho tak máte dostatek, abyste se všemi zúčtovali.

DOWNLOAD, homepage, 1.6 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: Little World - perfektní adventura

Vítěz loňské Becherovka Game v kategorii adventur a RPG získal své místo zaslouženě. Ať už díky povedené grafice, vtipnosti a hratelnosti - pokud tedy máte...

HRA: Dim - dimenzionální plošinovka

Jako ze staré školy vypadá tato kombinace plošinovky a logické hry. Zaujme zejména svou propracovaností, která vás k monitorům může připoutat na pěkně dlouho.

HRA: Satellite Defence - obrana země

Klasická situace: na zemi se řítí mraky asteroidů a vy jste ten jediný, kdo ji před nimi může zachránit. A jak jinak, než že je rozstřílíte na prach.

Výběr článků

Načítám