Hlavní obsah

HRA: Tessera - relaxační logika

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Piškvorky každý z vás určitě zná, a proto se stačí omezit pouze na konstatování, že následující hra je jejich mírnou variací. Sice není originální, ale docela pobaví a zaujme, tak proč ji nezkusit.

Článek

Jako u každé jiné logické hry i zde začneme náš popis tím, jak se hraje a co je vlastně cílem veškerého snažení. Zde je to jednoduché. Představte si hrací plochu, do níž jsou vyvrtány otvory a tvoří tak síť o rozměrech 7 x 5. Do těchto otvorů seshora vhazujete barevné balónky, díky působící gravitaci každý propadne tak hluboko, jak jen to je možné.

Možná už tušíte správně: vzhledem k tomu, že se střídáte se svým spoluhráčem, je cílem hry vytvořit linii dlouhou čtyři pole a je jedno, zda-li horizontálně, vertikálně nebo diagonálně.

Za protivníka můžete pojmout jak dalšího živého člověka, nebo počítač ve třech úrovních obtížnosti. Za zmínku stojí ještě hudba, ale ze tří skladeb se mi nelíbila ani jedna, naštěstí to lze celé vypnout.

No a to je vše. Jak říkám, jedná se o hru velmi jednoduchou, ale v jednoduchosti, jak víme, je krása.

DOWNLOAD, homepage, 0.7 MB, 6/10

Reklama

Související články

HRA: UniBall - vesmírný hokej

S akčními hrami po internetu se v poslední době doslova roztrhl pytel. Dříve jsme uvedli nenáročnou střílečku, teď je to pro změnu hokej, který hrajete...

HRA: GeneRally - roztomilé závodění

GeneRally je závodní hrou viděnou seshora. Na tom by nebylo nic až tak zajímavého, ale titul vyniká zejména kvůli bohaté paletě doplňkových funkcí - můžete...

HRA: Sim Girl - simulátor balení

Hladinu nudných stříleček a stále stejných akčních her čeří simulátor, jehož náplň je více než neobvyklá - snažíte se získat srdce své vyvolené. Musíte...

Výběr článků

Načítám