Hlavní obsah

HRA: Sudoku - už i pro počítače

Novinky, Ondřej Pohl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znáte Sudoku? Pokud ne, je nejvyšší čas to napravit, protože tato jednoduchá logická záležitost už získala milióny příznivců po celeém světě a přitom je tak jednoduchá.

Článek

Těm, kteří Sudoku znají, nebo mu dokonce propadli, asi netřeba hru nějak více představovat. Ostatní o tom už museli minimálně slyšet anebo to alespoň vidět v novinách, odkud, zdá se, Sudoku brzy vytlačí klasické křížovky.

O co se tedy jedná? Základem všeho je hrací plocha, rozdělená do dovíti větších čtverců, přičemž každý je složen z dalších devíti čtverců. Do některých jsou vepsána čísla a vašim jediným úkolem je doplnit číslice do všech zbývajících. Může se to zdát jednoduché, ale musíte respektovat následující pravidla: každé číslo se může v daném sloupci, řádku a malém čtverci vyskytovat pouze jednou.

Výhody počítačové zpracování jsou tak zřejmé - nemusíte se omezovat s mazáním a přepisováním a pokud se vám podaří dospět do cíle, počítač vám to sám oznámí.

Hra obsahuje celkem třicet úrovní se vzrůstající obtížností a možnost vygenerování dalších.

DOWNLOAD, homepage, 1.1 MB, 8/10

Reklama

Související články

HRA: Jumper Two - zaskákejte si

Dnes to máme už druhé pokračování plošinovky, kde hlavní hrdina neumí nic jiného než skákat. A tak skáče a skáče, až se proskáče ven na svobodu z podzemních...

HRA: Space Corps 5: Doomsday - vesmírné bitvy

Představte si opravdu velkou bitvu, které se účastní několik stovek vojáků na malém prostoru, přičemž vznikne takový zmatek, že jen těžko odlišit nepřítele...

HRA: RunMan's Monster Fracas - běh o život

Hry s RunManem v hlavní roli se nám tady rozrůstají jako houby po dešti, což je jedině dobře, protože nabízejí zajímavou možnost, jak se na aspoň chvilku...

Výběr článků

Načítám